22
May

MOAM mode Amsterdam

MOAM mode Amsterdam
MOAM is de mode-expositie waarin hedendaagse talenten een nieuwe interpretatie geven aan twaalf hoogtepunten uit de Nederlandse modegeschiedenis. Alle iconische namen, van toen en nu, op het gebied van mode, design, fotografie, illustratie en journalistiek samengebracht in één tentoonstelling.

De afgelopen zestig jaar zijn enorm succesvol geweest voor de Nederlandse mode-industrie. MOAM toont al deze successen, waaronder excentrieke designer Fong Leng, topfotograaf Paul Huf en Avenue, het allereerste Nederlandse magazine met internationale allure. Deze iconen worden niet alleen tentoongesteld, ook dienen ze als inspiratiebron voor een herinterpretatie naar het heden door twaalf Nederlandse toptalenten, zoals modejournaliste Georgette Koning, denimgigant G-Star en rising star Jan Boelo Drenth. Het originele stuk en de vertaling van de twaalf talenten zullen naast elkaar tentoongesteld worden. Dit levert een vernieuwend en creatief beeld op van de Nederlandse mode. Een inspirerende expositie, die met enthousiasme de gevestigde orde combineert met uniek talent. Een interessante kruisbestuiving tussen alle facetten en disciplines van mode.
 
MOAM toont de volgende 24 talenten:
Avenue - Frans Ankoné vertaald door Sonny Groo en Marco van Rijt
Constance Wibaut vertaald door Georgette Koning
Ellis Faas vertaald door Inglot Cosmetics
Frans Molenaar vertaald door Jan Boelo Drenth
Fong Leng vertaald door MaryMe-JimmyPaul
Linda Spierings vertaald door Marte van Haaster
Marte Röling vertaald door Martine Johanna
Mathilde Willink vertaald door Aynouk Tan
Paul Huf vertaald door Petrovsky & Ramone
Puck & Hans vertaald door Nelleke Strijkers - SPRMRKT
Viktor & Rolf vertaald door Winde Rienstra
MOAM mode amsterdam
..en iconische stukken van Mac & Maggie en G-Star


MOAM
De feestelijke opening zal plaats vinden op donderdag 14 juni. De expositie is daarna te bezoeken vanaf vrijdag 15 juni tot en met zaterdag 30 juni. Enkel op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 18:00 in galerie Fontana Fortuna aan de Keizersgracht 105 te Amsterdam. Naast de expositie MOAM, is ook de expositie ‘The Ruins of Detroit’ van Yves Marchand & Romain Meffre te zien. MOAM is een initiatief en afstudeeropdracht van Martijn Nekoui. Afstudeerrichting branding aan het Amsterdam Fashion Institute. Mode en cultuur combineren en presenteren aan een breed publiek is zijn fascinatie. Eerdere events deed hij voor conceptstore SPRMRKT en collectie 12 van Individuals.

Facebook shareComments
Er zijn geen comments