26
May

Arnhem Mode Biënnale maakt nieuwe curator bekend

Arnhem Mode Biënnale maakt nieuwe curator bekend

"Het is een interessant en opwindend idee om terug te keren naar de omgeving van mijn opleiding aan de Arnhemse modeafdeling die toen onder leiding stond van dè icoon Elly Lamaker. Ik heb alles te danken aan die paar jaren die mijn persoonlijkheid hebben gevormd en mijn talent om vroeg trends te bespeuren aan hebben gewakkerd. Ik zal dan ook deze belangrijke manifestatie zien in het licht van deze afdeling die net dat jaar ook zijn 60-jarige jubileum viert." - Lidewij Edelkoort

Alle co-curatoren zullen dan ook gezocht worden binnen de lange lijst van talenten die ArtEZ heeft voortgebracht. Altijd in kleine teams omdat al vroeg de hang naar en behoefte aan samenwerken het DNA van de studenten bepaalt. Een soort driedimensionale analyse van het talent dat in Arnhem gekweekt is en dat een blik gaat werpen op de mode van nu en morgen met soms een vleugje historie of een snufje antropologie. Mede daarom wordt samenwerking gezocht met zo veel mogelijk Arnhemse instanties en culturele plekken in de omgeving zodat er een breed en gevarieerd beeld kan ontstaan; alle hoeken en gaten van de stad kunnen benut worden voor events, workshops, exposities en films.

Op 11 juni 2012 wordt in de Eusebiuskerk in het hartje van de stad een eerste aanpak en de culturele inhoud van de Biënnale door mij toegelicht. 


Facebook shareComments
Er zijn geen comments