21
Jan

Bellerose

Bellerose

Toen Patrick Van Heurck in 1989 de naam van dit kleine stadje in de Verenigde Staten aan zijn eerste sportswearhemd gaf, kon hij niet vermoeden dat hij een compleet succesverhaal zou bouwen op Amerikaanse referenties. De verzorgde nonchalance van de onberispelijke stoffen die bewerkt en verouderd worden om de collecties een ‘gedragen’ look te geven, illustreert de filosofie van Bellerose die kan worden samengevat in de slagzin: myself with a touch. De achteloosheid wordt nobeler, terwijl het DNA van het merk verfijnt onder invloed van een uitgesproken, vastberaden stijl. Hier is geen plaats voor het voorbijgaande, het onstandvastige; hier is enkel plaats voor authenticiteit die de casual chic-inspiratie voedt.

Over de collecties
De Bellerose-vrouw jongleert met een militair geïnspireerde parka die enkel een nachthemdje verbergt of een werkpak gedragen met stiletto’s. Mannelijke kledingstukken zet ze naar haar hand met sublieme details en sensuele, stedelijke tinten. Ze vindt haar eigen codes uit die haar als een “second skin” zitten... Ook haar kinderen mogen en kunnen alles tegelijk zijn. De kwaliteit is er immers. Ze kunnen volop genieten van hun kind-zijn en zich bij de keuze van hun kledij eerder laten leiden door hun spel dan door uiterlijk vertoon.

Bellerose is:
3 stylistes, 3 collecties, 3 visies = vers bloed en één core business: de combinatie van casual en elegant
Laetitia Van Gindertael Styliste sinds September 1999 voor de Women Collectie Bellerose. Voordien was ze 9 jaar de creativiteit achter ‘College The Graduate Collection’. Nadat haar eerste collectie vorm kreeg bij Bellerose lanceerde ze in 2001 ‘Bellerose kids’ die snel meer van zich liet horen.
Stéphanie Ley Styliste sinds Juli 2002 voor de kindercollectie bij Bellerose. De eerste 4 jaar werkte Laetitia en Stephanie nauw samen voor beide collecties maar in 2008 gingen ze zich elk meer focussen op hun eigen creaties, Laetitia voor de dames en Stephanie voor de kinderen. Ook Stephanie toonde reeds haar talent bij Fifi Royal/Fifi Brinda en Mini Fifi en was voorheen kinder- en damesstyliste bij Kid Cool en Cool Island.

Derek Van Heurck Voor de 20e verjaardag van het merk creëerde Derek, de zoon van Patrick Van Heurck uitvinder van dit hele succesverhaal, een overhemd dat furore maakt in de modewereld. Na een jaar New York, waar hij verschillende aspecten van de modewereld bestudeerde, keert hij terug naar België en sluitte zich aan bij het team van stylisten. Het begon met de Boys Collectie maar ondertussen heeft hij ook de Men Collectie onder zijn naam staan.

www.bellerose.be


Facebook shareComments
Er zijn geen comments