27
May

AD-DRESS

AD-DRESS

Naar aanleiding van het Kerkstraat Fashion & Design 2012 dat plaatsvindt van 1- 10 juni, organiseert Jones het project ad-dress. Het is een film en presentatie waarin zeven vrouwen het verhaal vertellen over hun jurk. Waarom kochten zij juist deze jurk, waarom van deze ontwerper, wat wil ze er mee uitdrukken, hoe voelt ze zich in deze jurk en welke herinneringen zijn er aan verbonden?

De film is een ogenschijnlijk objectieve beeldregistratie die de emotionele lagen van verbondenheid en herinnering aan het kledingstuk blootlegt en daarmee de culturele kant van mode voor het voetlicht brengt. Het toont mode niet op een commerciële manier maar laat juist de sociale en emotionele kant zien van hoe we ons verbinden met mode.

De geselecteerde jurken uit de film zijn van ontwerpers als Dries van Noten, Comme des Garçons, Martin Margiela, Alexander van Slobbe, Jil Sander en Minä Perhonen. Ze worden van 1- 10 juni in de winkel getoond. Het biedt tegelijkertijd een overzicht van de diverse internationale mode ontwerpers waarvan Jones in de loop der jaren collecties verkocht heeft.

AD-DRESS is te zien bij Jones van 1 - 10 Juni.

Opening Kerkstraat Fashion & Design 2012
Vrijdag 1 Juni, 17:00 uur.
Kerkstraat, Arnhem

Extra koopavond tot 23:00 in de Kerkstraat.  


Facebook shareComments
Er zijn geen comments