31
May

Vans Downtown Showdown

Vans Downtown Showdown

In het eerste weekend van Augustus zal het skateboard, en niet de fiets, het straatbeeld bepalen op de route naar de historische evenementlocatie bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Voor de vierde keer wereldwijd zal hier op 4 Augustus het legendarische en gratis skate evenement Vans Downtown Showdown plaatsvinden. Het gevarieerde programma bestaat onder meer uit de nieuwste skate docu’s en films, veel muziek, een openbare skate feature, indrukwekkende streetart en andere kunstvormen, een markt en talloze andere activiteiten.

Meer daarover de komende maanden. Kijk hier voor een compilatie over eerdere edities van Vans Downtown Showdown:http://www.offthewall.tv/video/downtown_showdown_2011_1_1

De meest vooraanstaande skateteams uit Europa en Californië grijpen deze kans om deel te nemen aan een wedstrijd die bekend staat als de ultieme test in vaardigheid, flare en creativiteit.  In geheel eigen stijl, en anders dan alle overige competities, zal er geskateboard worden op 4, speciaal door de uitgenodigde teams ontworpen, obstacles. Het Westergasfabriekterrein speelt hierin een belangrijke rol. De strijdende teams worden namelijk niet alleen uitgedaagd in vaardigheid en talent, maar ook in het herdefiniëren van nieuwe skate-obstakels en dit te vertalen naar een origineel ontwerp.

Geïnspireerd door de vele verhalen over één van Europa’s meest belangrijke historische steden is te verwachten dat er originele Amsterdamse obstacles ontworpen zullen worden. Iconische Nederlandse symbolen, zoals molens, tulpen, klompen en fietsen in combinatie met doorgedraaide kunstenaars (Van Gogh), Gotische kerken, coffeeshops en de befaamde Roze Buurt vormen de inspiratie voor de deelnemende teams . Elementen genoeg dus om hun ontwerp op te baseren. En dat is maar goed ook, want de teams zullen hun handen vol hebben aan het ontwerpen en bouwen van op de maat gemaakte obstacles voor Europa’s nummer 1 skate-evenement.

Na Torino, Hamburg en London zijn de verwachtingen van de Europese Vans Downtown Showdown hoger dan ooit. Vans, en de participerende teams, zullen alles uit de kast moeten halen om aan de ongekend hoge standaard van de wedstrijd te voldoen en om eerdere edities te overtreffen. Met de toezegging van enkele top-off-the-bill skateboard merken kan men ervan uitgaan dat professionals van Amerikaanse merken als ZERO Skateboards, Toy Machine, Deluxe Brands, Flip, en van Europese merken als Yama, Antiz, Cliché, Palace, Blueprint aanwezig zullen zijn bij deze creatieve skate-happening.

Het Vans Downtown Showdown concept is ontwikkeld voor skaters én door skaters en wordt al zes jaar wereldwijd georganiseerd. Het event staat altijd garant voor een unieke Off the Wall-ervaring voor alle skaters en toeschouwers. Bereid je voor op een progressief en innovatief event dat al jaren de toon zet in de skatewereld. En nu voor het eerst in een Hollands jasje.

Toegang tot de Vans Downtown Showdown in het Westerpark in Amsterdam op 4 augustus van 12.00 tot 18.00 uur en alle aanvullende activiteiten zijn gratis.

Over Vans
In 1966 werd in Californië de Van Doren Rubber Company opgericht. Binnen enkele jaren was hun Vans schoen het favoriete merk voor vrijwel alle skaters. Tegenwoordig staat Vans nog steeds voor de laid-back levenswijze van Zuid Californië. Met meer dan 40 jaar geschiedenis - en een compleet assortiment schoenen, kleding, accessoires, snowboardschoenen en buitenkleding en beschermende Pro-Tec kleding – is Vans een wereldwijd gerenommeerde partij in de sportindustrie geworden en hét merk voor de lifestyle/ skate consument.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments