31
May

Nacht van de Mode

Nacht van de Mode

Zaterdag 16 juni vindt voor de vierde keer de Nacht van de Mode plaats in Het Modekwartier.  In dit mooie stuk van de wijk Klarendal in Arnhem zijn een heleboel modeontwerpers gevestigd met hun salon of atelier, aangevuld met leuke kleine modewinkels die veelal een zeer originele collectie voeren.  Dit jaar is het evenement nog verder uitgebreid maar nog steeds gratis te bezoeken.

De Nacht van de Mode is een veelzijdig festival-achtig evenement waarbij het hart van het programma wordt gevormd door presentaties van de in de wijk gevestigde modeontwerpers. Tijdens de Nacht van de Mode showen zij overal in de wijk in en voor hun eigen locatie hun unieke stukken en collecties.
Naast presentaties van de modeontwerpers uit het Modekwartier als Irvinx, Marck & Mo en de Hoedenmaker, showen ook andere ontwerpers en labels hun kleding, onder andere in de Arnhem Fashion Factory. De meesten van hen hebben de Fashion & Design opleiding van Artez gevolgd. Studenten van de opleiding Fashion & Design Support van het RijnIJssel College zullen voor de eerste keer ook hun eigen catwalkshow geven. Deze wordt midden in het Modekwartier opgebouwd en zal tevens de plek zijn waar de Eco & Sustainable Fashion collecties worden geshowd van Van Markovic en Merunisha Moonilal.
Voor de eerste keer  zijn de Arnhem Mode-incubator en het Designhotel 'Modez ' van de partij. Helaas is de laatst genoemde op 16 juni niet helemaal klaar maar een selectief gezelschap krijgt er al een rondleiding. Dit hotel zijn hotelkamers ingericht door bekende modeontwerper als Spijkers & Spijkers en Antoine Peters, onder art direction van Studio Piet Paris.

De Nacht van de Mode is een bruisend evenement waar behalve mode ook veel andere dingen te zien en te doen zijn. Zo is er op meerdere plekken theater, worden er performances gegeven, zijn er exposities en kunnen de gasten zich laten stylen, kleden en fotograferen door een echte modefotograaf. Of naar diens favoriet muziek luisteren want behalve Bas Kosters gaat dit jaar in de Flip'd Area ook Nederlands' top modefotograaf Peter Stigter zijn favoriete plaatjes draaien.

Natuurlijk is er ook livemuziek te horen en kunnen de gasten zich tegoed doen aan heerlijke hapjes en drankjes bij de diverse horecagelegenheden en terrasjes in het Modekwartier. De avond wordt traditioneel afgesloten met een fraai stuk opera op de Klarendalse Molen. Daarna is het feest tot in de vroege uurtjes in Luxor Live alwaar de Crossover 'Nacht van de Mode editie' plaats zal vinden met een sterke DJ line-up.

De echte modeliefhebbers gaan natuurlijk overdag naar de modetentoonstelling Basic Instincts in de Eusebiuskerk in Arnhem. Deze tentoonstelling toont het werk van de Nederlandse ontwerpers  Iris van Herpen, Oda Pausma, Monique van Heist, Klavers van Engelen en Anne de Grijff.

Kortom noteer 16 juni in uw agenda want dan kunt u maar liefst 24 uur genieten van prachtige mode die haar roots heeft in Arnhem, de modestad van het oosten!

Meer informatie:  www.nachtvandemode.com  – www.modekwartier.nl


Facebook shareComments
Er zijn geen comments