09
Jun

Effio en Antoine Peters

Effio en Antoine Peters

Niks geen grijze vader met zwarte sokken. Opvallen doe je met je sokken. En dus ook met je cadeau aan je oude daddy! Het is een uitdrukking van je persoonlijkheid. Je laat zien dat je stijl hebt.

In tijden waarin eerder gesproken wordt over oude sokken met spaarcenten erin, lanceert Effio in samenwerking met Antoine Peters een knallende collectie designsokken. Effio en Antoine Peters gaan in deze crisistijd terug naar de basis van het leven met sokken genaamd WATER, EARTH & FLOWER. Niet bedoeld voor euro’s maar voor voeten die ergens voor staan. Een collectie met stoere brede balken, verfijnde dunne strepen en een subtiel ontluikend bloemetje. Dat alles in diverse nauwkeurig samengestelde kleurvariaties. De sokken zijn verkrijgbaar in geselecteerde winkels, webshops en via effio.eu. 

Peters: "Ik vond het leuk om een knipoog te geven, maar vooral licht te creëren in de donkere tijden waarin we leven. Geen vliegend kapitaal, maar terug naar de kernwaarden van de aarde: WATER, EARTH & FLOWER. Tevens refereert deze serie aan de alweer derde samenwerking met Effio. Een mooie bloem die ontsproten is aan de aarde en water vind ik hiervoor de perfecte symboliek. Het heeft geresulteerd in lekker uitgesproken sokken, vol contrasten en vrolijke kleuren."

Over ANTOINE PETERS
De geboren en getogen Achterhoeker studeerde aan de kunstacademie te Arnhem, volgde daar ook de masteropleiding en heeft werkervaring bij Viktor & Rolf. De nu reeds al jaren in Amsterdam woonachtige fanatieke voetballer weet sindsdien met zijn op populaire cultuur geïnspireerde ontwerpen de weg te vinden tot ver buiten de landsgrenzen. Zo is Peters opgenomen in het boek “100 New Fashion Designers” door Hywel Davies, waarin 's werelds 100 meest innovatieve jonge ontwerpers worden geportretteerd. Tevens had Antoine Peters de eer het kostuum voor de medewerkers van de Arnhem Mode Biënnale te mogen ontwerpen. Peters' werk staat bekend om zijn conceptuele, gelaagde en innovatieve stijl welke wordt geloofd om het optimisme, de speelsheid en vernieuwende vorm van elegantie. Serieuzere zaken worden op luchtige wijze gebracht, waardoor er een nieuw onbevooroordeeld perspectief ontstaat. Een luchtigheid die hij brengt middels concept, maar ook letterlijk in de kleding zelf.

ANTOINE PETERS onderscheidt zich middels 'one size fits all elegantie'. Het beste uit beide werelden van 'casual' en 'sophistication'.
ANTOINE PETERS staat voor een glimlach. www.antoinepeters.com

Het merk wordt breed gedragen onder fans. Evgeniy Levchenko, voetballer en mode icoon, is fervent drager van Effio en tweet dat het de beste sokken in de wereld zijn.

Effio sokken zijn te koop (€12,- tot €15,-) via www.effio.eu en in geselecteerde winkels in Nederland en België.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments