13
Jun

Nuit Blanche 2012

Nuit Blanche 2012
In de nacht van zaterdag 16 juni neemt Nuit Blanche wederom de straten van Amsterdam over! Ga mee op ontdekkingstocht in je eigen stad en laat je verleiden door de geheimen van creatief Amsterdam.

PROGRAMMA

In de festivalnacht komt er van alles op je pad. Ontdek de Wallen met erotiek en kunst van Chinese mysteries tot het desolate, prachtig rauwe Cruquius terrein in Zeeburg.

HOOFDLOCATIES

1. Krux Amsterdam / 19:00 – 05:00 / Cruquiusweg 120A / Diner €17,50
Krux is een dorp vol modeontwerpers, vioolbouwers en zeefdrukkers. Deze gigantische loods transformeert tot moderne Agora waar kennis en gereedschap gedeeld worden. Maar ook: voedsel voor maag en gedachten (o.a. Stoned Egg Hut, Iron Shrimp House, Raw Veggi Farm), theater met pubers en bejaarden. Food (for thought), grandmothers, ancient craftsmanship.

2. B*oost / 21:00 – 05:00 / Cruquiusweg 79 - 81
Het thema ‘space’ geïnterpreteerd door de filmmakers, fotografen, muzikanten, choreografen en schrijvers van Furthur Labelz. In het rauwe Cruquius biedt deze loods als levende kunstinstallatie een lichtpuntje in de duisternis. Maar ook: containerfeestjes en wijnproeverijen, van ballet tot popmuziek. Artistic platform, dream, industrial ground.

3. Loods 6 / 21:00 – 07:00 / KNSM – laan 143
We are Void is meer dan alleen een kunstwinkel. Zij presenteren fashion performances, driehoeksverhoudingen en soundscapes van Audio Culture en Boston Strip. Maar ook: Zeitgeist en Aura en architectonische hoogstandjes op het KNSM – eiland. Damsko music scene, Gerda Postma, all-nighter.

4. Starbikes / 19:00 – 05:00 / De Ruyterkade 127
Een nacht vol fietsen, film, performance en bands in een intieme, smerige, rokerige boudoir setting. Daarnaast kun je hier de hele nacht fietsen huren, laten repareren of versieren. Maar ook: theater met een Berlusconi-achtige regeringsleider. Italian cinema, jazz and dandy’s.

5. Sea Palace / 19:00 – 05:00 / Oosterdokskade 8 / Diner €17,50
De geheimen van Sea Palace worden onthuld. Met vrienden en onbekenden kun je in groepjes van 12 op culinair avontuur. East meets west. Maar ook: Tai-chi, No Man’s art en lucky Boeddha’s. Shared dining, eastern delicacies, travelling gallery.

6. Brakke Grond / 21:00 – 04:00 / Nes 45
De vertrouwde rode zaal wordt omgetoverd tot Lucha Libre venue. Een boksring met hard-core entertainment, maskers en tequila. Rechtvaardigheid zal zegevieren. Maar ook: House of 100 Hands geïnspireerd door Alice in Wonderland. High kicks, make-up artist, fight club.

7. Bethaniënklooster / 19:00 – 05:00 / Barndesteeg 6
Een tien uur lang durende intuïtieve mix tussen muziek, poezie en performance. Artificial Happiness. Sprookjes, pianospel, dieren en een glansrijke hoofdrol voor het vuurvliegje. Maar ook: meditatieve atmosferen, sterrestof slikken en power-naps. Fur animals, utopia, borderlight.

8. Stichting Perdu / 19:00 – 07:00 / Kloveniersburgwal 86
Verruiming van geest en lexicon tijdens de nacht van de Lange Verzen. Poëzie voor het slapen gaan of literair verantwoord doorhalen. Maar ook: Arie Boomsma in het comité. Poetic experiments, intellectuals, longest verse.

9. Casa Rosso / 04:00 – 07:00 / Oudezijds Achterburgwal 106 - 108
Seks en zeden, kerk en porno, de uitersten raken elkaar in de laatste drie uur van de nacht. Een nachtmis onder leiding van StroomWest. Maar ook: vervreemdende VJ's, intieme luisterconcertjes en theatrale statements. Pink elephant, night-mass, confessions.

MINI TOUR
Naast de hoofdlocaties verrassen we jullie met kleine spannende locaties op en rond De Wallen.
MINI TOUR: Guns&Butter / Paleis van de Weemoed / Saint Germain / Red Light Radio / Vriend van Bavink / Waag Society / Allemanskapel van Sint Joris / Tattoo Parlour Het Ruyterhuis / Klozet / P/////AKT. Op de website meer informatie over de Mini Tour.

BEGIN JE NACHT GOED MET EEN NUIT BLANCHE DINER

Krux Amsterdam - koks en kunstenaars bundelen hun krachten. Aandacht voor zowel de smaakpapillen als het bereidingsproces. Moderne agora met verschillende ambachtelijke street food stands.

Sea Palace - de authentieke Chinese keuken, shared-dining met spannende gerechten van de kaart en daarbuiten! Diner in twee shifts 18:30 uur en 21:00 uur.

Dinerkaarten voor Krux en Sea Palace zijn €17,50 en te koop op de website. www.nuitblancheamsterdam.nl 

TICKETS

Een passe partout ticket voor Nuit Blanche kost €17,50, biedt toegang tot alle projecten en is te koop op de website: www.nuitblancheamsterdam.nl

VRIJWILLIGERS!

Nuit Blanche is nog hard op zoek naar nachtbrakers die ons door de nacht heen slepen. Hou je van de nacht en koester je bijzondere plekken in de stad geef je dan nu op via de website!

Volg Nuit Blanche – ook gedurende de nacht wat er waar gebeurt –
via:
www.nuitblancheamsterdam.nl
www.facebook.com/nuitblanche.amsterdam
twitter: @nuitblancheadam
 

Facebook shareComments
Er zijn geen comments