14
Jun

Spectakel, feest en vele hoogtepunten bij de vierde editie FASHIONCLASH Maastricht!

Spectakel, feest en vele hoogtepunten bij de vierde editie FASHIONCLASH Maastricht!

Maastricht veranderde het afgelopen weekend tot één van de meest trendy steden van Europa. De vierde editie van FASHIONCLASH vond plaats, hét succesvolle internationale mode-evenement van de stad. The SAMDecorfabriek werd volledig omgebouwd tot een kunstzinnige plek waar het internationale publiek kon genieten van spectaculaire modeshows, theatrale voorstellingen, waanzinnige tentoonstelling en er werd uitzinnig gefeest met o.a. Bas Kosters.

Internationaal en interdisciplinair platform voor jong talent
FASHIONCLASH Maastricht is een uniek platform waar ‘jonge’ en getalenteerde ontwerpers en artiesten van over de hele wereld hun werk kunnen presenteren aan een divers internationaal modepubliek. FASHIONCLASH geeft ontwerpers de kans om erkenning te krijgen voor hun werk. Voor meer dan 2500 bezoekers was dit een unieke kans om nieuwe talenten te ontdekken, contacten te leggen en zich te laten inspireren door ‘the art of fashion’ in de breedste zin van het woord; een clash tussen mode, kunst, theater, culturen, disciplines, publiek en visies.

Tijdens deze vierde editie kregen meer dan 100 ontwerpers en kunstenaars uit 21 Europese en niet-Europese landen de kans om hun werk te laten zien aan het grote publiek.

Het diverse programma bood voor ieder wat wils!
Het weekend begon met de openingsshow en met een zeer magische kick off van de tentoonstelling van Dennis Vanderbroeck Nina Willems en Sarah Tulp. Vervolgens was er de unieke interdisciplinaire theatervoorstelling van de KARMIJNROOD & Mieke Kockelkorn. Na dit spektakel was het de beurt aan het CLASH project waarbij een aantal niet-ontwerpers en kunstenaars, zoal Loris & Livia, Maaike Fransen en Natalia Kacper Mleczak, alternatieve kleding maakten op basis van eigen stijlen en disciplines.

Ook dit jaar organiseerde FASHIONCLASH Maastricht, in samenwerking met Runway Malta, een wedstrijd, FAB/Runway Malta contest. Aan de FAB wedstrijd namen 10 getalenteerde ontwerpers deel om te strijden voor een plek in het Runway Malta evenement.  Winnares is  de Duitse designer Julia Schätz. Zij mag haar collectie volgend jaar laten zien op Runway Malta.
Gedurende de rest van het weekend kon het publiek genieten van modeshows, tentoonstellingen en voorstellingen als 'HAAX' van Karel van Laere & Sonja Schoedel. Tijdens deze performance werden de modellen ondersteboven gehangen om vervolgen van het ene uiteinde naar het andere uiteinde van de catwalk gesleept te worden.
Tijdens de modeshows kon het publiek de verschillende stijlen en mode collecties zien van aankomende ontwerpers als Sasha Kanevski (Oekraïne), Jonathan Christopher en Femke Agema (Nederland), Ivana Pilja en George Styler (Servië), Hyerim Hong (Zuid-Korea), Pierre-Antoinne Vettorello (Belgie), Jose Francisco Ramos (Peru), Glenda Lagomarsino (Italie), Daniela Barros (Portugal) en nog veel meer hoogtepunten. Verschillende stijlen als avant-garde mode, haute couture en prêt-à-porter kleding voor dames-en herenkleding kwamen aan bod. Maar de catwalk leende zich ook uitermate goed voor optredens en theatervoorstellingen.

De voormalige Mosafabriek werd ook dit jaar tijdelijk omgetoverd tot een spraakmakende expositie die het werk van ontwerpers/kunstenaars als fORS, Elvira 't Hart, Femke Agema en Sara Vrugt (Nederland), Keta Gutmane (Letland) enHao-ni Tsai (Taiwan) tentoon stelde. Ontwerpen en werken uit verschillende disciplines die verbonden zijn met mode als accessoires, fotografie, illustraties, video's, product- en textielontwerpen en installaties werden gepresenteerd.

FASHIONCLASH Market
Voor alle fashionista's die er geen genoeg van konden krijgen, bood FASHIONCLASH hen de kans om stijlvolle en sophisticated garderobe  uit te breiden op de FASHIONCLASH market. Het was voor bezoekers een goede gelegenheid om prachtige kleding, accessoires en ontwerpen van jonge ontwerpers te kopen. Onder de verkopers waren ontwerpers als Nikki Giling - Mirte Engelhard, Joelle Boers, MLY by Emily Hermans, Pleasemachine en FEE concept store. Bezoekers konden tevens genieten van een optreden van Juliette Bogers & Cynthia Jordens "Cut Away The Time Will Tell".

“We zijn trots op onze tweede spetterende editie van de FASHIONCLASH market”, aldus Branko Popovic, medeorganisator van het mode-event.  De FASHIONCLASH market vond plaats in het Centre Ceramique, de stadsbibliotheek van de stad.

Voor meer informatie en sfeerimpressies van de vierde editie van FASHIONCLASH of voorgaande edities vindt u op: www.fashionclash.nl

Foto header: Team Peter Stigter

Facebook shareComments
Er zijn geen comments