14
Jun

Will Broome exposeert voor het eerst in Nederland

Will Broome exposeert voor het eerst in Nederland

De internationaal vermaarde Britse kunstenaar en illustrator Will Broome toont vanaf 6 juli voor de eerste keer zijn werk op Nederlandse bodem, bij Gallery LaRaven aan de Amsterdamse Herengracht. De expositie draagt de naam “animals animals animals” en bestaat onder andere uit papiersneden en reliëfs. onna-onna, verzekeraar van belangrijke zaken in het leven van vrouwen, nodigde Will Broome uit om te exposeren.

“animals animals animals”

Voor zijn eerste Nederlandse expositie is Will Broome aan de slag gegaan met een voor hem bekend thema: het idee dat er bij veel dieren achter de façade van schattigheid iets donkers schuilt. Will houdt van het idee dat luchtigheid en duisternis naast elkaar kunnen bestaan.

De collectie bestaat onder meer uit papiersneden en werken in reliëf. Will Broome: “Deze manier van werken past goed bij mij. Je moet kunnen zien dat het niet perfect is, dat een mens het heeft gemaakt. Daar houd ik van. Ik vind het vreselijk als dingen perfect en te netjes zijn.” Will is royaal geweest in zijn kleurgebruik. Zelf heeft hij hiervoor niet direct een verklaring: “Ik denk dat het komt doordat de zon scheen in Londen, voor de verandering. Het weer heeft een grote invloed op mijn stemming; ik zou eigenlijk beter in de Caraïben kunnen gaan wonen.”

Over Will Broome
Na zijn opleiding aan het Londense Central Saint Martins College of Art and Design heeft Will Broome een breed publiek bereikt. Hij werkt en werkte onder andere voor internationale toplabels als Marc by Marc Jacobs, Gucci, Missoni en Hugo Boss en merken als onna-onna, Topshop en Wedgwood. Zijn werk werd onder meer gepubliceerd in magazines als POP, Dazed & Confused, Wallpaper en Vogue.

Broome's werk kenmerkt zich door humor en naïviteit. Zijn wrange blik, doorspekt met zwarte humor die inherent is aan de dagelijkse melancholie, belicht de duisternis van het alledaagse. Zijn herkenbare stijl heeft ervoor gezorgd dat hij een grote reputatie heeft opgebouwd bij internationale modekenners en kunstliefhebbers. Will Broome exposeerde eerder in Londen, Parijs en New York. Zijn inspiratie vindt hij in de dingen dicht bij huis; AC / DC, stripboeken en graffiti- en wc-muren.

Expositie in het kader van Amsterdam Fashion Week
De werken van Will Broome worden tijdens het Amsterdam Fashion Week Downtown-programma van 6 tot en met 27 juli 2012 gepresenteerd in Gallery LaRaven op de Herengracht 132 in Amsterdam.

Data en openingstijden expositie: 6 juli t/m 27 juli.

Gallery LaRaven is geopend van woensdag-zondag van 12.00u tot 18.00u.

Datum en tijdstip opening: vrijdag 6 juli – 17.00 uur tot 22.00 uur.

Houd voor meer informatie deze site in de gaten:

www.onna-onna.nl/willbroome
Facebook shareComments
Er zijn geen comments