17
Jun

Indonesische kids ontwerpen shirts, de opbrengst gaat naar hun schooltje

Indonesische kids ontwerpen shirts, de opbrengst gaat naar hun schooltje

De Face This foundation komt met een nieuwe T-shirtcollectie. Ook nu gaat de opbrengst weer naar een basisschool in Indonesië en hebben de leerlingen met zelfgemaakte tekeningen de shirts mede mogen vormgeven. De T-shirts worden op www.facethis.nl zonder fotomodellen geshowd want het goede doel reserveert deze plek voor foto’s van de helden die de T-shirts kopen. Eyecatchers van de nieuwe collectie zijn de 3D-prints en de babyshirts. Festivals als Awakenings en Extrema steunen Face This en doneerden vrijkaarten die de stichting verloot bij haar T-shirts.

Heb je een shirt van de nieuwe collectie gekocht, dan kun je de stichting een foto van jou in dat shirt opsturen. ‘Degenen die onze shirts dragen zijn onze helden, want ze maken er onderwijs in Indonesië mee mogelijk. Daarom willen we ze graag een prominente plek op onze site geven,’ aldus Jos van der Hoek mede-oprichter van Face This.

Op deze manier wil de stichting in eerste instantie degenen die Face This T-shirts dragen in het zonnetje zetten. Maar daarnaast beoogt het goede doel een social catalogue te creëren: een verzameling productfoto’s met échte mensen, die de toekomst van Indonesische kinderen écht een stukje beter maken.

Zoals bij elk Face This T-shirt bevatten ook de shirts van deze collectie tekeningen gemaakt door Indonesische basisschoolleerlingen. Voor deze collectie maakten Ristan, Marni en hun klasgenootjes van de Indonesische basisschool SDK Pusu allemaal prachtige tekeningen. Deze tekeningen zijn op de nieuwe Face This T-shirts verwerkt en de opbrengst wordt gebruikt om hun school te renoveren. Zo kleuren de kleine couturiers hun eigen onderwijs bij elkaar.

Voor het eerst sinds de oprichting van het T-shirtlabel kent de collectie nu een tweetal shirts met een 3D-print. De shirts worden inclusief gratis 3D-bril geleverd. Daarnaast onderscheidt de collectie zich met twee babyshirtjes van de voorgaande vijf collecties. Zo kunnen de allerkleinsten al van kleins af aan voelen hoe het is om letterlijk bij te dragen aan een betere wereld.

Ook dit jaar weer steunen diverse festivals het T-shirt initiatief van Face This. Zo doneren onder andere Extrema, Solar weekend festival en Loveland kaarten om deze de gehele zomer te verloten onder fans van Face This. Ook het Awakenings festival doneert kaarten die deze hele week gewonnen kunnen worden. Wanneer de andere tickets verloot worden, wordt via www.facebook.com/FaceThisTshirts  bekend gemaakt.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments