18
Jun

FASHION SHOW MMXII - Gerrit Rietveld Academie

FASHION SHOW MMXII - Gerrit Rietveld Academie

Vrijdagavond 15 juni presenteerden de studenten van de modeafdeling van de Gerrit Rietveld Academie hun collecties in Amsterdam. In een  spectaculaire catwalkshow – gehouden op de derde verdieping van het Benthem Crouwel gebouw van de academie – lieten de studenten hun visie op modevormgeving zien. Het hoogtepunt van de presentatie waren de 3 afstudeercollecties van de vierdejaars.

Catwalkshow
De volledige modeafdeling van de Gerrit Rietveld Academie presenteerde zich: de show werd geopend door een stroom verfrissende en edgy collecties van eerste-, tweede- en derderjaars modestudenten. Aansluitend lieten twee studenten van de afdeling Voorheen Audio Visueel en Texiel hun eindexamenprojecten zien. De expressieve collectie van Torfi Fannar Gunnarsson (VaV) en de sweatercollectie van Elisabeth Leerssen waren beide volledig opgebouwd uit knitwear. Vervolgens lieten 3 modestudenten hun eindexamencollectie zien. Jolka Wiens presenteerde een sculpturale collectie waarin lasergesneden inkepingen vorm gaven aan het silhouet. Poul Brouwer liet een grafische herencollectie zien waarin een ruitpatroon de hoofdrol speelde. Morta Griskeviciute showde een eclectische collectie waarin verrassende materialen en vindingrijke technieken verwerkt waren.

Over de Gerrit Rietveld Academie
De Gerrit Rietveld Academie is een academie voor beeldende kunsten en vormgeving uit Amsterdam en wil talentvolle jonge mensen op zo’n manier
begeleiden dat ze uitgroeien tot de artistieke inspirators van hun vakgebied. Met 45% buitenlandse studenten uit meer dan 60 landen reflecteert de internationale academie het karakter van de hedendaagse wereld van kunst & cultuur. De afdeling Mode aan de Rietveld leidt studenten op om met radicaal nieuwe voorstellen over schoonheid, macht en ethiek te komen. Niet alleen staat het ontwikkelen van het autonoom conceptuele auteurschap van individuele studenten centraal; studenten worden ook opgeleid om artistiek positie in te nemen in de actualiteit van de wereld. De modeshow is een jaarlijks terugkerend spektakel waarbij studenten van verschillende afdelingen unieke samenwerkingen aangaan en daarbij begeleid worden door professionals uit de modewereld.

Foto: Peter Stigter


Facebook shareComments
Er zijn geen comments