22
Jun

Thema Mode Biënnale Arnhem 2013 bekend

Thema  Mode Biënnale Arnhem 2013 bekend

Op 11 juni 2012 stond de Eusebiuskerk in het centrum van Arnhem geheel in het teken van de aankomende Mode Biënnale Arnhem 2013 (MoBA). Het nieuwe bestuur en directeur Olga Godschalk werden voorgesteld, waarna curator en trend forecaster Lidewij Edelkoort, door middel van een zeer boeiende presentatie, een eerste opzet van de plannen voor de aankomende editie presenteerde.

Het thema voor het mode-event staat geheel in het teken van het fetisjisme in de breedste zin van het woord. De dertien tentoonstellingen die op de verlanglijst staan, verwijzen naar het jaartal 2013, het jaar van de Mode Biënnale Arnhem. Elke tentoonstelling heeft een eigen thematiek die verwijst naar een van de vele vormen van fetisjisme. Waarom heeft de mens zo'n sterke band met zijn kleding, wat zijn de banden die ons binden, hoe komt het dat bepaalde kleding of accessoires zo'n passie opleveren? Zo wordt onder andere de fascinerende relatie tussen mode en sjamanisme uitgelicht maar ook de ervaringen rondom het schort, de schoen en het beestachtige in de mode. Lidewij Edelkoort liet tijdens de presentatie weten, graag de samenwerking aan te gaan met talenten die de modeafdeling van Artez heeft voortgebracht, met diverse Arnhemse culturele instanties, maar ook met eventuele commerciële.

De Mode Biënnale Arnhem vindt plaats in juni en juli 2013 en zal een blik werpen op mode en accessoires van nu en morgen, waarbij elke tentoonstelling op geheel eigen wijze een beleving zal brengen; onder leiding van de curator met gast curatoren die allen afkomstig zullen zijn van de beroemde Arnhemse modeafdeling


Facebook shareComments
Er zijn geen comments