22
Jun

Orange Babies en Vlisco slaan handen ineen ten behoeve van Orange Babies gala 2012

Orange Babies en Vlisco slaan handen ineen ten behoeve van Orange Babies gala 2012

27 Nederlandse designers waaronder Bibi van de Velden, Mattijs van Bergen en Addy van den Krommenacker werken op dit moment aan exclusieve accessoires vervaardigd uit Vlisco 'wax print' couturestoffen. Dit initiatief is voortgekomen uit een samenwerking tussen Orange Babies en Vlisco Netherlands B.V., geïnitieerd door Stef Bakker, mede oprichter van Orange Babies. De kleurrijke handgemaakte creaties zullen dienen als 'center pieces' op de dinertafels tijdens het Orange Babies Gala 2012 'Chic 'n Soul' op zaterdag 23 juni aanstaande in Hotels van Oranje aan het Noordwijkse strand. Deze fraaie draagbare kunstwerken worden tijdens het gala verkocht ten behoeve van de talrijke Orange Babies projecten voor moeders met HIV en hun baby's in Afrika.  

Vlisco
Het Nederlandse Vlisco is wereldberoemd om haar ambachtelijke 'Dutch wax print' stoffen. Sinds de oprichting in Helmond in 1846, zijn de modestoffen een essentieel onderdeel van de Afrikaanse cultuur met wereldwijde bekendheid in de kunst-, design- en modewereld. Elke drie maanden lanceert Vlisco een collectie wax print stoffen, Luxury Edition stoffen en accessoires. Behalve de intensieve 'involvement' in Afrika en diepe roots in de positieve wereld van mode en design delen zij volgens Hans Ouwendijk, CEO van Vlisco Group, ook een aantal kernwaarden: "Vlisco Group draagt sinds jaar en dag bij aan de empowerment van vrouwen. Dit soort partnerships sluiten naadloos aan op de kern van onze Corporate Social Investment filosofie: het stimuleren van de economische ontwikkeling en het verbeteren van kwaliteit van leven in onze markten. Daarom dragen wij Orange Babies een warm hart toe"

Dutch design meets Orange Babies
De Vlisco stoffen worden met liefde en vakmanschap gemaakt. Hier worden niet alleen consumenten gelukkig van maar ook ontwerpers die kennismaken met de 'Dutch wax prints' raken volledig in de ban van de overweldigend kleurrijke stoffen met haar krachtige kwaliteit. Om deze reden hebben Orange Babies en Vlisco de handen ineen geslagen en Nederlandse ontwerpers gevraagd om een signature design op te zetten met gebruik van Vlisco stoffen die tijdens het Orange Babies gala worden ingezet als 'center Pieces' op de dinertafels. Onder de ontwerpers die zich volledig belangeloos aan dit bijzondere project hebben gecommitteerd bevinden zich onder andere de volgende grote en bekende modenamen: Frans Molenaar, Addy van den Krommenacker, Monique Collignon, Bibi van de Velden, Claes Iversen, Corné Gabriëls, Bas Kosters en Mattijs van Bergen. Roger Gerards, Creative Director van Vlisco, zegt over de bijdrage van Vlisco: "Wij hebben regelmatig samengewerkt met Afrikaanse designers, tegenwoordig doet Vlisco dit ook steeds meer met designers buiten Afrika. In deze context is het project met Orange Babies erg spannend: we laten zien hoe onze dessins een inspiratiebron zijn voor de internationale mode- en designwereld."

Chic ‘n Soul
Zaterdag 23 juni 2012 wordt het jaarlijkse Orange Babies gala voor de 6e keer georganiseerd. Ook dit jaar is als locatie gekozen voor het chique Hotels van Oranje aan het Noordwijkse strand. Het thema Chic 'n Soul is een ode aan de meest ravissante black beauties van de soul – van Aretha Franklin tot Tina Turner – en alle kunstenaars en artiesten die zich door Afrika's zinderende schoonheid hebben laten inspireren.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments