26
Jun

Ontwerper Jonathan Christopher presenteert zomercollectie 2013

Ontwerper Jonathan Christopher presenteert zomercollectie 2013

De Nederlandse ontwerper Jonathan Christopher showde afgelopen zondag zijn zomercollectie 2013 tijdens Bridge of Fashion. Het Duitse mode-evenement, dat voor de zesde keer georganiseerd wordt door de televisiezender ZDF, brengt voetbal en mode samen.Modeontwerpers uit 11 verschillende voetballanden showden hun nieuwste creaties op een open-air catwalk op het strand aan de Baltische kust. Jonathan Christopher vertegenwoordigde Nederland met zijn herencollectie Carabitur. De letterlijke vertaling van  Carabitur is: zonder titel. De collectie bestaat uit kleding die niet verbonden is aan een specifiek gender. Dit is te zien aan de gedrapeerde silhouetten, harde mannelijke accenten en accessoires. De ontwerper heeft in deze collectie verschillende stoffen samengebracht; zachte vrouwelijke stoffen zijn aan elkaar gefuseerd met harde mannelijke stoffen. Door stoffen aan elkaar te fuseren wordt er ook gespeeld met de valling van een kledingstuk en dat maakt deze collectie uniek.


 

Voor Jonathan was deze show een ware droom: "Toen ik benaderd werd door de organisatie kon ik het bijna niet geloven. Vorige jaar showde ik ook in Duitsland bij de Designer of Tomorrow-wedstrijd met Marc Jacobs. Nu een jaar later krijg ik weer een super kans in Duitsland'.

De in de Filippijnen geboren Rotterdammer studeerde aan de Willem de Kooning Academie en volgde de master Fashion Design aan ArtEZ Institute of the Arts in Arnhem. De verschillen in mode tussen de mannen en vrouwen zijn al jaren een bron van inspiratie voor hem. In zijn nieuwe collectie is hij ook weer op zoek gegaan naar de grens tussen dames- en herenmode, wat resulteert in adembenemende vernieuwende ontwerpen. Van draagbare outfits voor de modebewuste man tot extravangante eyecatchers.Kijk voor meer informatie op:
http://www.bridge-of-fashion.de/pages/de/aktuell.php
www.jonathanchristopher.nl


Facebook shareComments
Er zijn geen comments