28
Jun

Nieuwe Geox Flagship Store ademt mode

Nieuwe Geox Flagship Store ademt mode

Vandaag opende Geox Flagship Store haar deuren aan de Kalverstraat in Amsterdam. Innovatie en originaliteit vormen de kernwaarden van het nieuwe winkelconcept, dat uitnodigt tot het bekijken en aanpassen van de veelzijdige en verrassende collecties. Zonder af te wijken van de filosofie van ademend schoeisel toont Geox zich modieuzer dan ooit.

Minimaal design, maximale focus
De Geox Flagship Store aan de Amsterdamse Kalverstraat beslaat een oppervlakte van 170 m² en combineert luchtigheid, stijl en comfort met technologie en innovatie. Het ruime, lichte interieur wordt gekenmerkt door minimalistisch design dat uitnodigt tot het bekijken van de uitgebreide en veelzijdige collectie. Blond en bruin getextureerd hout vormt de hoofdtoon qua kleur en door het gebruik van planken en rekken met achtergrondverlichting ontstaan subtiele focuspunten. De nieuwe Geox-winkel biedt alle collecties – schoenen en kleding voor zowel dames, heren als kinderen – onder één dak.

Het beste van Geox
Met de Amsterdamse winkel onderstreept Geox zijn nieuwe nadruk op stijl. In de Flagship Store zijn dan ook volop bijzondere schoenen te vinden die Italiaanse elegantie en een scherp modegevoel combineren met comfort en draagbaarheid. Het aanbod is inspirerend en verrassend en vormt een perfecte afspiegeling van de nieuwe richting die Geox is ingeslagen. Zo behelst de damescollectie sneakers, boots en ballerina’s maar ook ultravrouwelijke sleehakken, pumps en laarzen, die naadloos aansluiten op de huidige trends. Marine- en safari-invloeden lopen als een rode draad door de collectie. Absolute eyecatcher is de exclusieve schoenenlijn Amphibiox, gegarandeerd waterdicht en ademend dankzij een speciaal membraan dat toegepast is op de zool en de bovenkant van de schoen.

Vooruitblik
Ter gelegenheid van de winkelopening is een speciale winteretalage ingericht, waarin Geox een preview laat zien van zijn herfst/wintercollectie 2012-13. Deze must-haves zijn reeds daadwerkelijk verkrijgbaar in de Geox Flagship Store. De speciale etalages worden ook gepresenteerd in tien andere Flagship Stores over de hele wereld, waaronder Milaan (Via Montenapoleone), Parijs (rue de Rivoli), London (Oxford Street) en New York (Madison Avenue). De store in Florence had afgelopen week de primeur; Geox richtte daar een preview-etalage in ter ere van mannenmodebeurs Pitti Uomo.  

Over Geox
Geox is het vooraanstaande Italiaanse schoenen- en kledingmerk dat wereldwijd bekend staat door zijn uitvinding van de ‘schoen die ademt’. De modieuze collecties voor dames, heren en kinderen bieden ademende technologie en stijlvol Italiaans ontwerp. Het netwerk van Geox behelst meer dan 1.000 eigen winkels en 11.000 multibrand cliënten waaronder de belangrijkste Europese warenhuizen zoals het Spaanse El Corte Inglés en het Franse Lafayette, Peek & Cloppenburg in Duitsland en Oostenrijk, Breuninger in Duitsland en Globus en Jelmoli in Zwitserland. Geox heeft in het afgelopen jaar acht winkels geopend in Nederland en megawinkels in Madrid, Frankfurt en Wenen. Bovendien opende het twee Flagship Stores in New York op Madison Avenue en op 34th Street, direct naast het Empire State Building. In Milaan werd het Palazzo che Respira in Via Torino geopend. Dit is een indrukwekkend gebouw, ecologisch verantwoord en met een opvallend uiterlijk. Met 1.000 m² winkelplezier is het de grootste Geox-winkel ter wereld.

Geox Flagship Store
Kalverstraat 54-56
1012 PE Amsterdam


Facebook shareComments
Er zijn geen comments