03
Jul

ZEM MEN Salon Show tijdens SALON/Istanbul

ZEM MEN Salon Show tijdens SALON/Istanbul

Dinsdag 10 juli a.s. zal herenmodelabel Z E M tijdens de SALON/Istanbul de Spring/Summer 2013 collectie ‘BLOSSOM’ presenteren. De inspiratie van Algoe is ontstaan door het bestuderen van klassieke herendanskleding, hieruit is het silhouette voor de collectie voortgekomen.

Deze Sping/Summer 2013 collectie staat geheel in het teken van ballet, draperiën, lagen en volume. De beweging van drager en kledingstuk zijn belangrijke aandachtpunten geweest. Frisse kleuren die veranderen in donkere tinten schetsen het beeld voor de collectie. De collectie laat een innerlijke strijd zien. Het gaat over de bloei, de innerlijke en uiterlijke bloei, van jongen naar man. Over het laten zien van je kleuren en het worden van wie je geboren bent te zijn.

De materialen die Algoe gebruikt zijn zachte soepele materialen die het draagcomfort verhogen zoals o.a. een soepele viscose modal. Ook is er gebruik gemaakt van stijve stoere materialen zoals jeans en een gevoerde polyester voor de frisse zomerdagen. Accessoires die in de zomer niet mogen ontbreken, zoals een tas en cap zullen ook gepresenteerd worden.

Dit is de vierde collectiepresentatie van Z E M. Al eerder was Z E M twee keer onderdeel van Fashion Week LAB tijdens de Amsterdam Fashion Week. Algoe presenteerde haar eerste Autumn/Winter 2011/12 collectie in januari 2011. De Spring/Summer 2012 ‘DAYLIGHT’ collectie was voorafgaand aan de Fashion Week LAB van 5 tot 9 juli 2011 te bezichtigen tijdens een showroompresentatie op de Berlin Fashion Week. Daaropvolgend maakte Z E M met de A/W 2012/13 collectie deel uit van de ‘NEXT’ designers op het Next & Cutting Edge designersplatform tijdens de Modefabriek Amsterdam. Z E M is in 2012 opgenomen in een uitgave van Spaanse uitgever Monsa, een verzamelboek dat de beste future forward designers in de wereld weergeeft.

Samira Algoe studeerde in 2010 af aan het Amsterdam Fashion Institute. Kort na haar afstuderen richtte ze het label Z E M op om haar ideeën rond herenkleding vorm te geven. Het label focust zich op het herontdekken van het archetype herenkleding vanuit een modern perspectief: oud wordt weer nieuw. Door een zachte en eigen benadering van dit archetype onderzoekt Algoe de identiteit van de man. Met Z E M probeert zij de kwetsbare kant van de man bloot te leggen, door grenzen te verleggen in de mannenmode. Algoe’s pure toewijding aan de grafische vormenleer is een bron van inspiratie voor vorm, kleur en materiaal. Minimalisme, oog voor detail en het waarborgen van hoge kwaliteit is essentieel. Z E M is draagbare kleding voor de zelfverzekerde, open-minded man die zich comfortabel voelt in zijn lichaam.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments