05
Jul

Hans Ubbink showt SS13 collectie in Het Grachtenhuis Amsterdam

Hans Ubbink showt SS13 collectie in Het Grachtenhuis Amsterdam

Geïnspireerd door de intimiteit van de Parijse salonpresentaties van de jaren 50 & 60 showde Hans Ubbink maandagmiddag zijn SS13 collectie in de stijlvolle, intieme zalen van Het Grachtenhuis Amsterdam, een primeur qua modeshowlocatie. Waar Hans Ubbink normaliter rond de duizend gasten ontvangt, bood deze bijzondere locatie slechts ruimte aan 135 gasten. De modellen showden de zomercollectie op de tonen van Japanse zuchtmeisjes uit de jaren 60; op en top romantiek met een vleugje melancholie.

De SS13 collectie | Cotton club deluxe à Biarritz
Hans Ubbink laat zien dat elegantie moeiteloos gecombineerd kan worden met een uitgesproken rock & roll gevoel. Hierbij krijgen zelfs de perfect afgestylde sets een onverwachte twist. De look is persoonlijk, gelaagd en non-predictable: jurken en rokjes met korte, slanke of semi wijde jasjes waarvan de slanke reversvormen refereren naar de punkjaren. Daarnaast zien we een come back van het lichte en soepelvallende vrouwenkostuum, bijna klassiek maar met een duidelijke eigentijdse snit en twist. Mannen gaan deze zomer perfect gekapt en tot in detail gestyled in shirts met bijpassende das en strikje. De sets blijven verrassend door ongebruikelijke details, dessins en kleurcombinaties. Naast de strakgesneden jasjes, shirts en pakken duikt een ruimer beeld op, wel altijd gecombineerd met slanke broeken zodat het nooit lomp en grof wordt.  

Uiteenlopende kleuren, luxe materialen en verwassen verftechnieken 
Voor de collectie zijn vooral luxe, soepele stoffen gebruikt: mohair, katoen en linnen in combinatie met zijde, wol/cashmere mixen, cupro, lamsleer en Egyptisch katoen als crêpe of juist double twisted. De stofstructuren lopen uiteen van lichtjes gematteerd satijn tot ingetogen, maar onrustig ogend gewassen crêpe. Kleuren zijn zowel ingetogen als uitgesproken: parelgrijs, krijtwit, nachtblauw, chocoladebruin, asfalt, zwart met accenten van aquamarijn, cognac, vanille, poederroze, maar ook grasgroen, zalmroze en geel, ook in leer. En natuurlijk ontbreken ook dit seizoen de uitgesproken signature dessins niet; sterk grafisch, in duotonen of full color en ook fotografisch. Naast de elegantie en perfectie is er ruimte voor de gewassen, casual zomerlook, gecreëerd door bijzondere verftechnieken zoals dip-dye, tie-dye, cold-dye en old-dye. Ook voor deze look gebruikt Hans luxe zijdes, satijn of crêpe in katoen. Klassieke strepen in shirts en strandbroeken krijgen een extra dimensie door de gekleurde dip-dye effecten. Het cold-dye effect voert een duidelijke boventoon. T-shirts met vervaagde tonale prints complementeren het beeld.

Foto: Estella Gonzales LimachiFacebook shareComments
Er zijn geen comments