08
Jul

Urban Art House

Urban Art House

Amsterdam is een nieuwe art show rijker: het Urban Art House. Deze pop-up urban art show heeft een bijzondere vorm: het lijkt alsof je een huis bezoekt dat volledig ingericht is door urban art lovers. Een art experience dus, gericht op een jong publiek. Het Urban Art House wordt opgezet in de industriële loods van Amsterdam Roest en duurt van 6 juli tot en met 2 september.

De organisatie wil met een informele setting urban en street art liefhebbers aanspreken en daarnaast kunst aantrekkelijk maken voor een jonge doelgroep. “Het is de bedoeling om het publiek mee te nemen in een ‘urban art experience’ door pop art, street art en mixed media art te combineren met urban design en fashion”, aldus Jennifer van Tuyl, organisator.

Combineren van diverse disciplines
De art show is jong en verfrissend en anders dan de gevestigde kunstbeurzen in Nederland. Het is intiem en innovatief. Urban Art House maakt kunst toegankelijk voor een jonge doelgroep. De drempel is vaak te hoog voor jongeren om een galerie of museum binnen te lopen. Urban Art House wil met de combinatie van art, fashion en interior design een uniek event neerzetten, toegankelijk en vernieuwend. Alles wat je op de art experience ziet is te koop: de diverse soorten kunstwerken, maar ook de meubels, boeken en kleding.

Industriële omgeving
In een industriële omgeving in Amsterdam (in de Van Gendthallen) tegenover café/stadsstrand Roest gaan galeries zoals St. Art Gallery, nationale en internationale kunstenaars hun werken op een rauwe en originele manier presenteren en verkopen. Je kunt op de expositie werk vinden van o.a. Codex Inferno, Amsterdam Street Art Foundation,DHM, Ottograph, K-Guy, Pure Evil, Paco Raphael en Simon van der Weerd.

In het urban art house wordt kunst geëxposeerd in al zijn rauwheid, in samenspel met de omgeving in een ‘huiselijke’ sfeer. Bovendien zullen designers en interieurspecialisten zoals De Droomkast en Kare Design er een spectaculaire setting van maken. Ook zal al het artwork, meubilair en mode items online te koop zijn via de webshop op www.fckarthouse.com.

Urban Art House
Van Gendthallen, Czaar Peterstraat 213, Amsterdam
6 juli tm 2 september, officiële opening 9 juli (invite only)
Donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 19.00 / zat tot 21.00

Ticket € 7,50 online of aan de deur
Meer informatie:  http://www.fckarthouse.com


Facebook shareComments
Er zijn geen comments