08
Jul

‘I AM MODEL’ tijdens Amsterdam Fashion Week

‘I AM MODEL’ tijdens Amsterdam Fashion Week

Samen met The Model Lodge organiseert Amsterdam Fashion Week (AFW) dinsdag 10 juli a.s. van 11:00 tot 18:00 uur op de Dam in Amsterdam het event I AM MODEL. Dit evenement richt zich op modellen en hun carrière waarbij de modellen worden geïnformeerd over de mode-industrie. Het geheel in stijl van Amsterdam Fashion Week opgetrokken event is toegankelijk voor alle modellen, zowel professioneel als amateur en is ook door andere geïnteresseerden bij te wonen.

De stichting The Model Lodge komt op voor de belangen van modellen en Amsterdam Fashion Week heeft zich eveneens ten doel gesteld om de opdrachtgevers van modellen, zowel modellenbureaus als hun werkrelaties, zoals ontwerpers en media, op een meer verantwoorde wijze met modellen om te laten gaan. Met het event I AM Model wil de organisatie modellen goed informeren over de ins & outs van de modellenwereld.

Modellen kunnen zich op de Dam laten informeren, zich aanmelden bij de stichting en over de speciaal ontworpen catwalk lopen met als centraal punt de letters IAMSTERDAM. De modellen die zich bij de stichting hebben aangemeld krijgen ter plekke tips over het catwalk lopen door professionele catwalk coaches zoals Mandy Dion die onder meer Nederlands topmodel Kim Feenstra en Rosalinde Kikstra van Hollands Next Top Model heeft gecoacht. Hierna kunnen de modellen de theorie direct in de praktijk brengen.

Ieder uur wordt uit alle ingeschreven modellen één model gekozen die, als special guest van Amsterdam Fashion Week, twee toegangsbewijzen voor een modeshow ontvangt. Daarnaast ontvangen deze modellen onder meer een shirt van ontwerper Sepher Maghsoudi.
In het kader van Amsterdam Fashion Week wordt speciaal voor het publiek op de Dam ieder uur een modeshow georganiseerd waarbij ontwerpen worden getoond van onder andere Kavita Bachasingh en Michelle Lievaart.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments