09
Jul

Sjaak Hullekes - MIN’YO - LENTE - ZOMER 2013

Sjaak Hullekes - MIN’YO - LENTE - ZOMER  2013

Hoewel economische achteruitgang, onderdrukking en tegenspoed in eerste instantie niet de associatie met romantiek
zullen oproepen verdiepte Sjaak zich in de sporen van schoonheid van onze menselijke beschaving tijdens de jaren
30, 40 en 50 van de vorige eeuw.

Voor de Lente - Zomer collectie van 2013 liet Sjaak Hullekes zich inspireren door het Azië van tijdens deze decennia, vooral gericht op het voor- en naoorlogse Japan. Het militaire regime van Japan van voor en tijdens de oorlog en de veramerikanisering en economische bloei van na de oorlog. In deze collectie verbindt Sjaak Hullekes de Aziatische geschiedenis met de Europese man.

Het geheel biedt een gevoel van militarisme, dandyisme en zomers bohémien temperament. Naderhand ingekleurde sepia foto’s van geisha’s en samoerais dienden als inspiratie voor het kleurbeeld. Een zweem van beige heerst over de olijf, zand, terracotta en kaki kleuren welke worden onderstreept door heldere blauw soorten. Gewassen stoffen, katoenen, linnen en zijden geven de collectie het militaire en industriële, misschien zelfs communistische, gevoel. Vintage Japanse dessins en prints zijn de directe referentie naar de voornaamste inspiratie; het vooroorlogse Japan. De
pasvormen geven de collectie haar Europese, dandy en hedendaagse gevoel.

Zoals gewend van Sjaak Hullekes bestaat ook deze Lente - Zomer collectie uit een totale heren garderobe. Soms extreem slank gesneden, soms ruim vallend gecombineerd binnen de verschillende outfits. Dankzij de verscheidenheid aan pasvormen biedt de collectie onderdak aan mannen met verschillende smaken en confectiematen. In de loop der seizoenen heeft het merk zich steeds meer weten te specialiseren in het maken van blazers en pakken; ook deze collectie biedt hierin haar eigen assortiment. Daarnaast vindt men in de collectie shawls, T-shirts, pantalons, jeans, jassen en schoenen, vaak gedeeltelijk of volledig met de hand vervaardigd.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments