10
Jul

Barong Barong opent exclusieve winkel in Amsterdam

Barong Barong opent exclusieve winkel in Amsterdam

Het van origine Nederlandse sieradenmerk Barong Barong opent in juli een exclusieve flagship store in Amsterdam. Het merk dat al jaren bekend staat om haar originele Balinese sieraden zal hier naast haar exclusievere collecties ook tassen en shawls gaan verkopen.

De toenemende vraag naar Barong Barong-eigenaar Wiard’s sieraden bracht hem op het idee om op een bijzondere plek in Amsterdam een thuisbasis’ voor zijn merk te creëren. Een plek waar alleen de meest bijzondere samples en exclusieve stukken uit de collecties in kleine oplages verkocht zullen gaan worden en op een niet-alledaagse locatie. De nieuwe Barong Barong winkel is gevestigd in het kloppende hart van Amsterdam, en onderdeel van het historische, Amsterdamse Begijnhof. Naast Nederland is Barong Barong ook te koop in London, Ibiza, België, Duitsland en binnenkort ook Zwitserland.

Geïnspireerd op de seizoenen, zomer en alle elementen die de natuur voortbrengt maakt Barong Barong voor de vervaardiging van haar sieraden veel gebruik van kwalitatief hoogwaardige basismaterialen als halfedelstenen, luxe zijde, zilver, rosé en goud. In combinatie met natuurlijke materialen als rozenkwarts, amethist en turkoois heeft dit geresulteerd in nieuwe, unieke collecties waarvan de sieraden onderling ook perfect met elkaar te combineren zijn. Diezelfde elementen heeft Wiard ook gebruikt als basis voor zijn compleet vernieuwde mannencollecties. Stoer en robuust, maar met die typische Barong Barong-elegantie.

De naam Barong Barong komt oorspronkelijk uit een Indonesisch sprookje en betekent ''een draak die inzicht geeft''. Eigenaar Wiard vindt de symboliek van deze naam goed weergeven wat hij ook voor ogen heeft met zijn collecties: het is een krachtige naam en benadrukt daarnaast dat schoonheid vele perspectieven kent. “Sieraden helpen mensen om de schoonheid in zichzelf en anderen te ontdekken en maken elke man en vrouw mooier en speelser. Daarom streven wij er keer op keer naar collecties te creëren die voor iedereen weggelegd zijn en met vele, wereldse invloeden” aldus de designer.

De nieuwe Flagshipstore van Barong Barong is gevestigd op de Nieuwezijds Voorburgwal 385 en is elke dag geopend. Ma: 12h00 tot 18h00, di/wo/vrij/zat 11h00 tot 18h00, do 10h00 tot 19h00 en zondag van 12h00 tot 17h00 – uitleen van sieraden kan op afspraak via info@barongbarong.com.

www.barongbarong.com


Facebook shareComments
Er zijn geen comments