12
Jul

Zeventiende editie Amsterdam Fashion Week van start

Zeventiende editie Amsterdam Fashion Week van start

Onder grote belangstelling is de zeventiende editie van Amsterdam Fashion Week (AFW) woensdagavond geopend door shows van twee getalenteerde Nederlandse ontwerpers. Claes Iversen maakte veel indruk met zijn Spring/Summer 2013 collectie van ontwerpen gevormd uit fragmenten, al dan niet uit eerder getoonde creaties. Marga Weimans sloot de openingsavond af met een indrukwekkende coutureshow waarbij zij haar inspiratie haalde uit steden en architectuur.

Claes Iversen
De SS13 collectie van Claes Iversen begon met soberheid en monotoon kleurgebruik en eindigde in een bloemrijk en fris geheel. 'Rondvliegende brokstukken' vinden elkaar en komen samen in ontwerpen die gevormd zijn uit fragmenten, al dan niet afkomstig uit eerder getoonde creaties van Claes: zo maakt de iconische Roosjurk uit 2007 deel uit van de laatst getoonde jurk van deze collectie. Elementen uit diverse periodes smelten samen en moderniteit vertaald naar vrouwelijkheid blijft een belangrijk thema.

Marga Weimans
Voor Marga Weimans was het de eerste keer dat ze een catwalkshow gaf tijdens Amsterdam Fashion Week. Ze is bekend geworden door deelname aan diverse tentoonstellingen en presentaties in Parijs. Steden en architectuur spelen een belangrijke rol in de collectie en worden weerspiegeld in materiaal, kleur en vorm. Interactiviteit is allesbepalend. Hoogtepunt was de zogenaamde 'Vodafone Jurk', een jurk bestaande uit driehonderd mobiele telefoons. Het mobiele netwerk zorgde ervoor dat de jurk in werking werd gezet en van kleur veranderde toen er ingebeld werd door het publiek.
Direct na de show nam Weimans het publiek mee naar het verhaal achter haar ontwerpen door haar inspiratie en vernieuwende technologie samen te laten smelten in een grote installatie met de naam Fashion House. Dit Fashion House geeft letterlijk inzage in de toekomstdroom, de gedachtegang en het ontwerpproces van de designer.

Programma
Het catwalkprogramma van Amsterdam Fashion Week vindt plaats van woensdag 11 tot en met zondag 15 juli op Cultuurpark Westerpark in Amsterdam. Zowel gevestigde ontwerpers als talentvolle starters tonen hun collecties aan modeprofessionals. De catwalkshows zijn dagelijks te volgen via een livestream op de officiële website van de AFW. Op vrijdag 6 juli is, verspreid over meer dan 80 locaties in de Amsterdamse binnenstad, het ‘off-schedule programma’ Fashion Week Downtown, dat voor iedereen toegankelijk is, van start gegaan.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments