15
Jul

‘Masters in Fashion’ in het teken van het Nederlandse mode-ambacht

‘Masters in Fashion’ in het teken van het Nederlandse mode-ambacht

Amsterdam Fashion Week lanceerde zaterdag 14 juli de serie ‘Masters in Fashion’ met een lezing van couturier Paul Schulten. De couturier maakte het publiek deelgenoot van zijn kinderdroom ooit modeontwerper te worden, over zijn opleiding, de verschillende banen die naar zijn zelfstandigheid leidden en uiteraard over zijn grote leermeester Edgar Vos. Deze Nederlandse modekoning haalde Paul Schulten als zijn rechterhand binnen en liet hem bij leven zijn modehuis na.

Paul Schulten verzorgde zijn presentatie in de Raadszaal van hotel Sofitel Legend The Grand, de zaal waarin Koningin Beatrix in het huwelijk trad met Prins Claus. In deze bijzondere ambiance wist Paul Schulten veel aanwezigen te verrassen door zijn verhalen over het mode-ambacht. Juist door deze kijk op zijn persoon, zijn passie en zijn werkzaamheden kreeg menig toehoorder een nog onbekende kant van de couturier te horen. Paul had een van zijn modellen voor deze gelegenheid gekleed. Op basis van haar kleding lichtte de couturier toe welke technieken waren gebruikt om materialen te bewerken tot het eindresultaat. Na afloop ontstond er een interessante interactie met het publiek. Het waren niet alleen cliënten die het vakmanschap van Meester Schulten bejubelden, ook personen die niet eerder met hem en zijn werk hadden kennisgemaakt waardeerden de openheid waarmee de couturier het mode-ambacht in de schijnwerpers zette.

Met deze serie lezingen van gerenommeerde modeontwerpers die hun kennis, visie op het vak en ervaringen uit hun carrière delen met het publiek wil Amsterdam Fashion Week een positieve bijdrage leveren aan de reputatie van het mode-ambacht. Nederland heeft veel modetalent voortgebracht en het is dan ook niet voor niets dat de Nederlandse academies internationaal in hoog aanzien staan. Amsterdam Fashion Week is hier trots op en wil dit ambacht dan ook onder het grote publiek en met name bij de next generation promoten.

De tweede en derde lezing uit de serie Masters in fashion worden verzorgd in respectievelijk september en oktober 2012.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments