16
Jul

17e editie van Amsterdam Fashion Week met groot succes afgesloten

17e editie van Amsterdam Fashion Week met groot succes afgesloten

De 17e editie van Amsterdam Fashion Week (AFW) is bijzonder succesvol verlopen. Het Amsterdam Fashion Week UPTOWN programma op Cultuurpark Westergasfabriek trok deze editie bijna 20.000 bezoekers. Dit op de modeprofessional gerichte programma bracht ontwerpers samen met de modepers uit binnen- en buitenland, met inkopers van landelijke en internationale modewinkels en -retailers en met genodigden van de ontwerpers en sponsoren. Ook via de livestream hebben tienduizenden modeliefhebbers de catwalkshows gevolgd.

Vanaf vrijdag 6 juli vond ook Fashion Week DOWNTOWN plaats, het programma dat voor iedereen toegankelijk is. Verspreid over meer dan 80 locaties in de Amsterdamse binnenstad organiseerden winkels, galeries, musea en clubs allerlei exposities, shows, winkelroutes, lanceringen en feesten.
Business Programme

Met de drie pijlers Connect, Grow en Celebrate streeft AFW ernaar om de Nederlandse mode-industrie op alle fronten te versterken. Het AFW Business Programme is erop gericht om het ondernemersklimaat in de mode te stimuleren, talent perspectief te bieden en de ontwikkelingen in de industrie te agenderen. Door het uitwisselen van kennis en netwerken slaat AFW een brug tussen creatie en commercie. Met de eerste editie van ‘Keys to Success’ werd de modewereld samengebracht met investeerders, trendwatchers, inkopers en andere influentials uit de Nederlandse mode-industrie. Het volledige businessprogramma bestond uit workshops, lezingen en talkshows die zowel bij AFW als bij de Partners van AFW plaatsvonden.


Het was een geweldige week vol fashion!
Neem een kijkje voor een overzicht van de verschillende shows op http://modeagenda.nl/pictures.


Marije de Haan


Elise Kim


Spijkers en Spijkers


Jan Boelo

Foto's: Ron Stam
Meer foto's http://modeagenda.nl/pictures.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments