18
Jul

MODEFABRIEK 33 | LAST MINUTE UPDATE

MODEFABRIEK 33 | LAST MINUTE UPDATE

Nog enkele dagen te gaan voor de zomereditie van Modefabriek. Zondag 22 en maandag 23 juli treffen ruim 600 internationale modelabels met inkopers, trendscouts, stylisten, journalisten en andere modeprofessionals in de Amsterdamse RAI. Het laatste nieuws op een rij:


FINALE AANMELDINGEN
Na de eerste aanmeldingen en nieuwkomers op Modefabriek volgen natuurlijk de niet mindere hekkensluiters. Onder de laatste aanmeldingen in het Appearance-segment bevinden zich bijvoorbeeld het Deense Baum und Pferdgarten, het vintage geïnspireerde Franse label Hartford en het Amsterdamse dameslabel Amatør presenteert zich met het nieuwste Nederlandse sieradenagentschap Anna Nina Agency met de exclusieve labels Jewel Rocks uit Bali,  M Cohen uit LA en Holst + Lee uit new York.

In Refined en Refined+ meldden zich onder meer nog het stijlvolle Italiaanse designerlabel Elisabetta Franchi, het Amsterdamse etnische accessoirelabel KAZH, het ambachtelijke Italiaanse Szen en het stoere Franse dameslabel April, May.

Het Industry-segment verwelkomt het populaire Zweedse Cheap Monday alsook de punkie T-shirt labels Catwalk Junkie en Don’t Believe The Hype. In het nieuwe Blueprint segment voegen het Nederlandse Blue Blood, het Deense Norse Projects en het Wemoto collectief zich bij de denim en streetwear-vernieuwers. In het mannen-segment Department onder andere Cold Method en Vintage 55, Gentiluomo en American Vintage men zich nog aangemeld, en in het Deco-segment sluiten klinkende namen als Lacoste, Barleycorn & Villebrequin, Jake Fisher, Windsor en van Laack de lijst. 


PROGRAMMA RECAP
Naast de topselectie van internationale mode en accessoire labels die zich presenteren in de verschillende fraai vormgegeven segmenten staan er ook dit seizoen weer veel extra’s op het programma. Niet te missen zijn:

- Blueprint Outdoor, de gezellige container bazaar en hang out buiten voor de eigen ingang van Blueprint.
- De Dutch Touch Coming Home presentatie van Dutch Fashion Foundation met de Nederlandse designer labels Bas Kosters, Studio Sober, Marcha Hüskes, Jessica Joyce, Marloes Blaas, Youasme Measyou, A.MAZE (People of the Labyrinths), Ready to Fish, Sjaak Hullekes, Jupe en Spijkers en Spijkers.
- De Talent 2012 selectie van de Nederlandse kunstacademies door Carlo Wijnands.
- Het Cutting Edge platform presenteert het debuterende talent Glenn Martens.
- De deniminstallatie Worn-out projects van Long John.
- The Borrel Zondagavond op Strand Zuid.

En natuurlijk de populaire pop up shops, de HTNK Onedayshop ‘indigo edition’ in Blueprint, de Mint X OPTIONS! Store in het Mint-segment voor duurzame stijl, Mendo Bookstore voor de beste inspiratieboeken en natuurlijk ‘garagesale extraordinaire’ Trash&Treasures.Beeld: Dutch Touch Coming Home


CUTTING EDGE PRESENTEERT GLENN MARTENS
Het avant-garde platform Cutting Edge nodigt ieder seizoen het meest veelbelovende modetalent uit voor een exclusieve presentatie. Dit seizoen staan de spotlights op de jonge ontwerper Glenn Martens uit het Belgische Brugge. Glenn Martens studeerde aan de beroemde Royal Academy of Arts in Antwerpen en deed enkele jaren werkervaring op bij Jean Paul Gaultier in Parijs en bij het nieuwe label Honest by Bruno Pieters voor hij in februari dit jaar zijn eigen dameslabel startte.

DEELNEMERS TRASH&TREASURES
Tijdens deze zomer-Modefabriek kunnen bezoekers en exposanten tussen al het harde werken door hun modehart ophalen in de Verbindingshal waar Trash&Treasures zijn modeschatkist zal uitstallen. Hier vind je uitsluitend unieke stuks, van vintage tot jonge designer labels en de beste boetieks, in een fashionista-ambiance met een live fashion shoot, een lekker drankje en vrouwelijke DJs. Deelnemers aan deze editie van Trash&Treasures zijn: Jutka&Riska, FEE Conceptstore, Maison Miau, No Robot, Nola Nova, Urban Stiletto, De?vi, Designs by Jadira, Own Me, Esther Vijftigschild, Annienke van Hofwegen, Nynke Eggen, Mooch, About Eloise, Louen, Urban Nomads, Grannies Finest, Made by Lennebelle, Legguns, PUHA, Truly Yours, Nara Saca, Anna Treurniet, Kitsch Diva, VJR Jewels, Chlorovorm, La Vida Romana, Kiboots, We Are Niche, LA Sisters, O My Bag en Bravoure.

Als professionele modebeurs op de internationale modekalender mag een beetje modeprofessional ‘the Amsterdam fashion trade show’ Modefabriek natuurlijk niet missen. Modefabriek is klaar voor het nieuwe seizoen: Hello Spring Summer 2013!

Over Modefabriek
De halfjaarlijkse Modefabriek met edities in juli en januari, is in 1996 geïnitieerd uit onvrede over het bestaande, weinig creatieve beursaanbod in Nederland. Wat begon als voorzichtig experiment om mode van niveau passend te presenteren is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse modevakbeurs. Naast het realiseren van een adequaat zakelijk platform heeft Modefabriek zich van meet af aan tot doel gesteld een inspirerende beurservaring voor zowel exposanten, detaillisten als pers te bieden.


Volg Modefabriek op twitter! #Modefabriek


Facebook shareComments
Er zijn geen comments