31
Jan

Arnhemse Stockdagen

Arnhemse Stockdagen

Arnhem heeft zich in de loop der jaren steeds meer weten te ontwikkelen tot modestad. Inmiddels heeft een behoorlijk aantal modebedrijven haar thuisbasis gevonden in de Gelderse hoofdstad. Naast de verkoop van voorraden, samples en left-overs vinden tijdens de Arnhemse Stockdagen ook workshops, lezingen en exposities plaats. De Arnhemse Stockdagen is een mode gerelateerd evenement dat toegankelijk is voor iedereen die is geïnteresseerd in mode en stoffen, van jong tot oud.

Inmiddels kent de Arnhemse Stockdagen al twee pilot edities. Hierbij lag de focus op Mode en aanverwante ondernemingen. We kunnen spreken over twee geslaagde edities, waarbij de organisatie heeft kunnen zien wat er moet gebeuren om van de Arnhemse Stockdagen een nog geslaagder evenement te maken.

De Arnhemse Stockdagen is nog volop in ontwikkeling en zal middels een nieuwe aanpak verder groeien. Naar aanleiding van de twee pilots waren er een groot aantal productontwerpers die graag in de aankomende editie mee wilden doen. Door de vele aanvragen zal daarom vanaf de aankomende edities niet alleen mode een rol spelen maar zal productontwerp een net zo belangrijk onderdeel worden.
Daarmee wordt de Arnhemse Stockdagen een algemeen design evenement, verspreid over de stad Arnhem, met zowel Arnhemse als "niet" Arnhemse ontwerpers.

Zoals bij de eerdere edities zal er een groot deel van de ontwerpers vanuit eigen pand hun stock verkopen. Vanaf de aankomende editie zullen echter ook meer ontwerpers deelnemen welke niet in Arnhem gevestigd zijn, zij zullen op verschillende locaties in de stad te vinden zijn. Vier dagen lang verkopen deze ontwerpers hun voorraden, stoffen, leer, fournituren, accessoires, materialen, samples en nog veel meer.

Het doel van de Arnhemse Stockdagen is het stimuleren en promoten van ontwerpers en ondernemers binnen de mode-en productvormgeving, hun omzetten te verhogen en een bredere doelgroep in aanraking te laten komen met Mode en Design.


VOLGENDE EDITIES

31 Jan t/m 3 Febr '13
wintereditie
&
27 Jun t/m 30 Jun '13
zomereditie

Facebook shareComments
Er zijn geen comments