26
Oct

Modeagenda.nl supports Miss IQ Ambassador

Modeagenda.nl supports Miss IQ Ambassador


Stichting Miss IQ organiseert dit jaar de Miss IQ Ambassador verkiezing 2012! Het is niet zomaar een verkiezing maar een Ambassador verkiezing met een missie. Het gaat daarbij niet alleen om schoonheid, maar vooral om maatschappelijke betrokkenheid, intelligentie, daadkracht en positivisme. Vrijwel alle Missen doen mee omdat ze de prijs gunnen aan een kind dat het minder goed heeft. De winnares vertrekt namelijk voor tien dagen op werkreis naar Curaçao om projecten te steunen en zet zich ter plekke in voor het goede doel.
,,Want elk kind dat we kunnen redden, daar moeten we ons voor inzetten."

De Stichting Miss IQ is een kleine stichting die opgericht is in 2012. Door het organiseren van diverse activiteiten wil zij gelden inzamelen om kinderen die in armoede opgroeien een betere toekomst te bieden. Dit jaar organiseert de stichting de Miss IQ Ambassador 2012 verkiezing om schoolkinderen in het Caribische gebied een behoorlijk ontbijt en lesmateriaal te kunnen geven. Het is de bedoeling om missverkiezingen en andere activiteiten gedurende
de komende vijf jaar te blijven organiseren. Dit wil concreet zeggen dat Stichting Miss IQ vijf jaar op een rij een bepaald project zal steunen in het Caribische gebied of elders ter wereld.

Met haar eerste project zet de stichting zich in voor kinderen op Curaçao. Dat gebeurt middels de organisatie van een grootse Missverkiezing op 26 oktober 2012, de Miss IQ Ambassador 2012 te Amsterdam Sloterdijk. Miss IQ staat voor: intelligentie en schoonheid.  

Het aloude vooroordeel is dat mensen die aandacht aan hun uiterlijk besteden minder intelligentie hebben. “Ik wil een ambassadriceverkiezing organiseren voor mensen tussen de 17 en de 25 jaar waarbij ook de intelligentie en de maatschappelijk betrokkenheid een belangrijke rol spelen.”, aldus Ruth Groenewoud. De verkiezing zal dus plaatsvinden zonder badpakkenronde.

De finale van de Miss IQ Ambassador vindt op 26 oktober 2012 plaats in de luxueuze en chique locatie ‘De Koning’ te Amsterdam Sloterdijk.
De opening van de verkiezing wordt bijgestaan door de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, de heer Sheldry Osepa. Ook andere prominenten die zich inmiddels aan de stichting hebben verbonden, zullen aanwezig zijn!

Tijdens de Missverkiezing lopen de dames drie rondes en tijdens dit evenement zijn er optredens van bekende Nederlanders. De finale wordt bepaald door een professionele jury:
- Myrthe Scharn, Managing Director van Stylinq
- Mitch de Ruijter, eigenaar van Mitch Dancebizz
- Nirmala Hoogendoorn, topmodel, visagist en fotografe
- Reshma Roopram, Miss Universe Nederland 2001 en heden gemeenteraadslid Barendrecht

De netto opbrengst van dit evenement gaat naar Curaçao, daarmee verzorgt Stichting Miss IQ in overleg met de Stichting Shimaruku, schoolmaterialen en ontbijt voor kinderen in de achterstandswijken. De winnares van Miss IQ Ambassador 2012 zal 10 dagen naar Curaçao gaan, om daar de kinderen te helpen. Tijdens het verblijf wordt een uitgebreide reportage gemaakt, die hopelijk later op de Curaçaose en Nederlandse televisie zal worden vertoond.

Miss IQ is een afkorting van Miss Intelligentie Quotiënt. Miss IQ is in het leven geroepen om mensen bewust te maken met armoede die kinderen ervaren op de wereld. Ook wordt belang gehecht aan innerlijke schoonheid en niet zozeer aan het uiterlijke.

De Miss IQ Ambassador 2012 vindt op 26 oktober 2012 plaats in de luxueuze en chique locatie ‘De Koning’ te Amsterdam Sloterdijk.
Reserveer Plaatsen voor Miss IQ Ambassador verkiezing 2012 via www.missiqbeauty.nl/reserveren/Mocht u meer willen weten of net als Modeagenda.nl ook uw steentje bijdragen neemt u dan contact op met de organisatie van Miss IQ Beauty. www.missiqbeauty.nl.

Facebook shareComments
Er zijn geen comments