30
Sep

‘Meesterlijk’ presenteert ‘Masters in Fashion’

‘Meesterlijk’ presenteert ‘Masters in Fashion’

Tijdens het evenement ‘Meesterlijk’, dat van 27 tot en met 30 september 2012 plaatsvindt op Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam, organiseert Amsterdam Fashion Week lezingen uit haar succesvolle programma ‘Masters in Fashion’. Deze worden verzorgd door couturiers Paul Schulten, Frans Molenaar en door het ontwerpersduo Puck & Hans.

Voor iedereen die de verhalen wil horen achter deze succesvolle ontwerpers die, Nederland tot modeland hebben gemaakt, organiseert Amsterdam Fashion Week de serie 'Masters in Fashion'. De 'Masters' vertellen over hun dromen, loopbaan en inspiratie. Hun vakmanschap wordt in detail belicht. Beelden van hun werkplek en muzen komen binnen handbereik. Mode is geen mode zonder de anekdotes van alledag. De ‘wel en wees’ van het creatieve bestaan zijn om te lachen en soms om te huilen. Ook de betekenis van de ontwerpers voor de stad Amsterdam wordt aangehaald. De ontwerpers zijn bereikbaar voor eenieder die kleding lief heeft en benieuwd is naar de visie van de ontwerpers op de toekomst van het mode ambacht. Een tête à tête met de ontwerper geeft de bezoeker na afloop de gelegenheid om vragen te stellen.

Datum en tijd:
Vrijdag 28 sept.                       Puck & Hans                           15.00u 
Zaterdag 29 sept.                    Paul Schulten                         15.00u
Zondag 30 sept.                      Frans Molenaar                      13.00u

Locatie: Westergasfabriek.
Polonceaukade 2, 1014 DA Amsterdam

Toegang: toegangsbewijs Meesterlijk á € 7.50 geldig voor alle plaatsen en dagen, te koop via de website van meesterlijk; www.meesterlijk.nu.
Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar.

Aanmelden via: mastersinfashion@amsterdamfashionweek.com
Voor meer informatie: facebook.com/mastersinfashion en http://meesterlijk.nu/inhoud.php?p=17

Met de serie lezingen vraagt Amsterdam Fashion Week aandacht voor het ambacht van modeontwerper. Omdat Nederland veel modetalent heeft voortgebracht en Amsterdam Fashion Week daar trots op is, vraagt de organisatie gerenommeerde modeontwerpers om hun kennis, visie maar zeker ook ervaringen uit hun eigen carrière te delen met het Amsterdamse publiek.
Door gevestigde modeontwerpers het podium te geven en het publiek deelgenoot te maken van hun specifieke talenten, meent Amsterdam Fashion Week een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de reputatie van het mode-ambacht. De organisatie geeft gehoor aan de grote vraag uit de Amsterdamse gemeenschap om ook hen met de wereld van de Nederlandse en Amsterdamse mode in contact te brengen.

Van 27 tot en met 30 september vindt Meesterlijk plaats, een event waar designers, mode-ontwerpers en vaklieden hun passie voor design en ambacht tonen aan een groot publiek. Meesterlijk vindt plaats op 3 locaties op één van de mooiste en meest inspirerende locaties van Amsterdam: de Westergasfabriek.

Naast design en ambacht in de Zuiveringshal kan tijdens Meesterlijk worden genoten van de lekkerste culinaire hapjes op de NeighbourFood Market die plaatsvindt in het Machinegebouw. In de Openbare Verlichting is in het weekend de Concrete Store te vinden: een trendy pop up sale waar kleding, schoenen en  accessoires  van hoog gesegmenteerde merken (o.a. Beirendonck, Maharishi, Hope, Griffin, Mr. Bathing Ape) worden aangeboden voor waanzinnige prijzen.

Om de locaties van Meesterlijk te verbinden en de nadruk op vakwerk maximaal voor het voetlicht te brengen, is gekozen voor een samenwerking met het gerenommeerde duo Maarten Spruyt en Tsur Reshef. Ook wordt tijdens Meesterlijk samengewerkt met de Bakkerswinkel, de Espressofabriek, het Ketelhuis, de North Sea Jazz Club, Bakker baard en Mister Kitchen.
 
Meesterlijk belooft net als voorgaande jaren een drukbezocht evenement te worden dat volledig in het teken staat van mooie, authentieke en kwalitatief hoogwaardige ontwerpen en producten. Alle ontwerpers zijn zorgvuldig geselecteerd door curator Nicole Uniquole. Meesterlijk wordt gesteund door een betrokken comité van aanbeveling, bestaande Lidewij Edelkoort, Jan Taminiau, Rob Huisman en Richard Hutten.

Op Meesterlijk kunnen genieten van design, ambacht, fashion, kunst, eten en drinken, kortom: van een Meesterlijk leven!Facebook shareComments
Er zijn geen comments