30
Jan

Sepehr Maghsoudi en Spijkers & Spijkers

Sepehr Maghsoudi en Spijkers & Spijkers

Wat een super kans om voor ModeAgenda.nl als blogger naar de AFW te kunnen.
Ik mocht samen met fotograaf Brigitte Hielkema naar de show van Sepehr Maghsoudi en Spijkers & Spijkers.

Sepehr Maghsoudi
Op de seconde dat de show van Sepehr begon, kwamen we binnen rennen. We waren door de file flink vertraagd.

Maar wat een traktatie was zijn show.  De show werd begeleid door een operazangeres, waardoor er vanaf de eerste seconde een serene stilte was en melancholische sfeer ontstond.

Het was een komen en gaan van kunstige, sprookjesachtige gewaden met duidelijke seizoensinvloeden. Zo verscheen er een ijskoningin en een dame in een herfstjapon, gemaakt van bordeauxkleurige bladeren.Verder was er in de collectie veel gewerkt met stukjes spiegel - die als ijspegels op de kleding waren bevestigd – en metaal - bijvoorbeeld als harnas cq. bustier.

Daarnaast werd er veel met origamidetails gewerkt.  De show stopper was wat mij betreft het origamimasker. Een kunstwerk en sich.


Spijkers & Spijkers - SIZZ

Bij de show van Spijkers en Spijkers hing er een Franse ambiance. De modellen liepen nagenoeg allemaal met een grijze alpinopet.

De collectie was een mix van de jaren 40 en 60. Het ingetogen kleurgebruik van de jaren 40 – grijsmelange, roestbruin, indigo, en robijnrood gaven de collectie een classy casual uitstraling.De allover prints, korte jurkjes en belijning waren duidelijk meer op de 60’s geïnspireerd en zorgen voor een vrouwelijke look.
Details als enkelsokjes in de peeptoe heels maakten het plaatje compleet.Het toepassen van colour blocks op een subtiele wijze en het kleurgebruik, maakte de SIZZ collectie eigentijds en uniek.

Voor een indruk kan je naar dit filmpje kijken:
Tot mijn volgende blog,
Myrthe ScharnFoto/Film Brigitte HielkemaBlogger: Myrthe Scharn
Eigen website: www.myrthescharn.nl
Myrthe Scharn is al dertien jaar werkzaam in de fashion industry. Myrthe werkt veelal als interim/ consultant voor grote modebedrijven als Tommy Hilfiger, maar is daarnaast ook zeer actief als projectmanager van fotoshoots (voor o.a. Mudjeans). Hier neemt zij concept & styling voor haar rekening en cast ze de modellen.

Daarnaast is Myrthe moderedacteur voor een lifestyle magazine, heeft ze haar eigen radio item op Radio Almere en zit ze in de organisatie van de Miss Flevoland verkiezing.


 


Facebook shareComments
Er zijn geen comments