30
Nov

Résidence de la Mode

Résidence de la Mode

Van vrijdagavond 23 november tot en met zondag 2 december staat Den Haag volledig in het teken van mode tijdens de vierde editie van Résidence de la Mode. Den Haag ademt mode tijdens dit uitgebreide modepublieksprogramma met tijdelijke pop-up stores, een (vintage)modemarkt, een modeveiling, een moderoute, gallery store én de uitreiking van de zesde editie van de fameuze Dutch Fashion Awards als absoluut hoogtepunt.

Résidence de la Mode is er voor iedereen met interesse in mode en wordt met steun van de gemeente Den Haag georganiseerd om een breed publiek kennis te laten maken met mode, het bestaande mode-aanbod in Den Haag uit te lichten, modemerken kennis te laten maken met de stad en opkomende en gevestigde ontwerpers een platform te bieden om hun ontwerpen te tonen en te verkopen.


Inrichting Gallery store Le Magasin de la Mode 2011 Ι Expositie Dimitry Frenko Krul in Le Magasin de la Mode 2011
Fotograaf Philip Gentis


Gallery store Le Magasin de la Mode: het epicentrum van de Résidence de la Mode
Het kloppend hart van Résidence de la Mode - gallery store Le Magasin de la Mode - bevindt zich dit jaar in de binnenstad van Den Haag in winkelcomplex Spuimarkt op de Grote Marktstraat 171. Dit pop-up mini-warenhuis wordt wederom gecureerd door de Dutch Fashion Foundation en zal een keur aan creaties tonen en verkopen van de crème de la crème van de Nederlandse modewereld, waaronder genomineerden van de Dutch Fashion Awards 2012 en andere - nieuwe - talenten. Daarnaast vinden er activiteiten plaats, zoals een fashionborrel, is er een expositie en kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het programma van Résidence de la Mode.

Le Parcours de la Mode: moderoute door de binnenstad
Leegstaande panden zijn omgetoverd tot tijdelijke pop-up stores en bestaande modezaken zorgen voor een verrassende en inspirerende moderoute door de binnenstad; Le Parcours de la Mode. Persoonlijk advies van een ontwerper, een workshop hoeden maken, (kortings)actie van bestaande modewinkels en sfeervolle etalages zorgen ervoor dat je geïnspireerd en verrast raakt, gedurende deze modewandeling door de prachtige binnenstad. 


Hoedenlabel EUDIA heeft een eigen pop-up store op de Denneweg 65 tijdens Résidence de la Mode 2012
Fotograaf Philip Gentis


Een aantal high lights
Naast Le Magasin de la Mode en Parcours de la Mode die de permanente onderdelen vormen van de Résidence de la Mode vinden er ook tal van andere activiteiten plaats. Zo kunnen bezoekers op zaterdagochtend 24 november genieten van de modefilmklassieker ‘Coco avant Chanel‘ in Pathé Buitenhof, over het leven van de wereldberoemde Franse ontwerpster Coco Chanel, met aansluitend een fashion high-tea. Op zondag 25 november vindt er een (vintage) modemarkt plaats in en rondom de Grote Kerk en op 1 december kunnen geinteresseerden live aanwezig zijn bij een veiling van bijzondere modestukken van gevestigde en opkomende Nederlandse modeontwerpers in veilinghuis Venduehuis op de Nobelstraat. Het kan allemaal tijdens de vierde editie van Résidence de la Mode. Kijk hier voor het volledige programma.

Dutch Fashion Awards
De uitreiking van de zesde editie van de Dutch Fashion Awards op vrijdagavond 30 november in de Grote Kerk is het absolute hoogtepunt van de Résidence de la Mode. Deze avond biedt Dutch Fashion Foundation een creatief podium in de Grote Kerk Den Haag om het werk van de meest getalenteerde Nederlandse modeontwerpers met potentie om internationaal door te breken te tonen. Een event voor een select aantal gasten uit de nationale en internationale modewereld die samen komen om mode te vieren en te bekronen. Een internationale jury samen met Angelique Westerhof, directeur Dutch Fashion Foundation en één van de pioniers en sleutelfiguren binnen de Nederlandse modewereld, beoordelen het werk van deze modetalenten. De uitreiking van de Dutch Fashion Awards betekent ook een bekroning van dit talent middels financiële injecties en incubatorprijzen. Klik hier voor meer informatie over de Dutch Fashion Awards. 


Uitreiking Dutch Fashion Awards 2011 met winnares Conny Groenewegen en Angelique Westerhof
Fotograaf Peter Stigter | fotograaf RVDA


Meer informatie over Résidence de la Mode, de programmering en deelnemende partijen is te vinden op www.residencedelamode.nl.

Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van nieuwe updates via Twitter (@ResidenceMode) en Facebook. 

Ver Résidence de la Mode
De Résidence de la Mode wordt georganiseerd door communicatieadviesbureau Winkelman Van Hessen in samenwerking met Dutch Fashion Foundation met steun van de gemeente Den Haag.

Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments