02
Feb

LM Flower Fashion presents Said Mahrouf & Dennis Diem

LM Flower Fashion presents Said Mahrouf & Dennis Diem

Tijdens de slotshow van Amsterdam Fashion Week, 29 januari jl., presenteerde LM Flower Fashion de collectie “Avalanche” van Said Mahrouf en “The Asphalt Jungle” van Dennis Diem met floral design van Pim van den Akker. 


Floral Design
Bloemen zijn op verschillende wijze een belangrijke bron van inspiratie voor mode en mode zet juist de trend voor het gebruik van de kleur bloemen in het interieur. Tijdens de AFW show ontmoette mode en bloemen elkaar op verrassende wijze met floral design van designer Pim van den Akker. De genodigden liepen door een sluis met beleving van floral design naar de catwalkzaal. De fashionshow begon met twee florale jurken geheel vervaardigd van natuurlijke materialen met daarin Avalanche rozen verwerkt. Tussen het showgedeelte van de fashiondesigners Said Mahrouf en Dennis Diem showde Pim nog eens twee jurken met Phalaenopsis en Vanda Orchidee.
 
Avalanche
Said Mahrouf bestudeerde op microscopische wijze de Avalanche roos waardoor ronde vormen, gedrapeerd tot de organische vorm van de bloem ontstonden. De materiaalkeuze van verschillende soorten puur zijde is een verwijzing naar het natuurlijke product, zijde en de roos. Met het toepassen van de kenmerkende kleuren van de Avalanche roos is de collectie als elegant, romantisch en chique te omschrijven, de zachte kleuren zijn afgewisseld met een sterke groene kleur die verwijst naar de stevige steel en het blad van de roos.
Een van de hoogtepunten van de collectie is de emerald-groen kleurige avondjurk waarin actrice en musicalster Anouk van Nes tijdens de show schitterde. Sluitstuk van de collectie is een bruidsjurk gemaakt van vier lagen chiffon met een asymmetrische achterzijde, tijdens de show prachtig gedragen door actrice Jolanda van den Berg met een eigentijds watervalboeket van Pim van den Akker.
 
The Asphalt Jungle
De in korsetten gespecialiseerde ontwerper Dennis Diem werd geïntrigeerd door de film “The Asphalt Jungle”. Creaties uitgevoerd in witte en zwarte materialen, gevormd naar een silhouet van een slanke taille en brede schouders. Haaks op het bijna grafische beeld van de film-noir staan exotische kleuren en vormen die associaties oproepen met de jungle; zoals turquoise en fuchsia, maar ook Orchideeën, toekansnavels en reptielschubben. De bloemen van de Phalaenopsis plant werden door Dennis in epoxy gegoten en verwerkt in zijn accessoires waaronder de clutch tas en de Vanda Orchidee gebruikt als ‘living jewel’ broche. Met The Asphalt Jungle slaagt hij er opnieuw in elementen die aanvankelijk lijken te botsen te verenigen.
 
Flower Fashion bloemen
Tijdens de Amsterdam Fashion Week konden de bezoekers in diverse ruimtes genieten van de exclusieve producten van de Flower Fashion kwekers: Avalanche rozen van Meijer Roses, Phalaenopsis planten van Opti-flor, Vanda’s van Anco pure Vanda, rode rozen van Porta Nova, Chrysanten van Zentoo, Phalaenopsis bloemen van Ichtus Flowers, Gerbera’s van Holstein Flowers en de hang-Cymbidium van LZ Orchidee.
 

Foto's: Team Peter Stigter

Facebook shareComments
Er zijn geen comments