30
Nov

Dutch Fashion Awards

Dutch Fashion Awards

Zesde editie Dutch Fashion Awards verwelkomt grootste internationale jury ooit voor toekenning meeste prijzen voor internationalisering Nederlandse mode.
Vrijdagavond 30 november 2012 worden in de Grote Kerk in Den Haag maar liefst vijf omvangrijke prijzen toegekend aan Nederlands modetalent. Een panel van twaalf internationaal gereputeerde modeprofessionals zal naast de hoofdprijs, de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award ter waarde van € 25.000 nog enkele aanzienlijke internationale carrière-injecties toekennen aan de vijf genomineerden.

Anne de Grijff, Elsien Gringhuis, Mattijs, Hyun Yue en Marga Weimans maken deze vrijdagavond kans op een aanzienlijke impuls voor de internationalisering van hun label. Naast de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award en de sterke internationale marketing en PR waarde die de nominatie toch al met zich mee brengt valt er nog veel meer te winnen voor deze Nederlandse modetalenten. Dit jaar wordt voor het eerst de Fair Luxury Award uitgereikt, de Dutch Fashion Incubator Award heeft een nieuwe ‘high end’ invulling gekregen, en er zijn maar liefst twee omvangrijke ‘cluster-awards’ te winnen; de International Fashion Incubator Award en de Dutch Touch Paris Award. Onder de juryleden bevinden zich steeds meer gecommitteerde sponsoren; naast de gepassioneerde en vakkundige coaching die met het proces van jureren gepaard gaat bieden zij concrete en kostbare invulling aan de ‘cluster’ Awards waarmee de ontwerpers hun kansen op de internationale markt een aanzienlijke boost kunnen geven.

De jury:

De jury van de Dutch Fashion Awards 2012 bestaat uit twaalf invloedrijke professionals uit maar liefst zeven landen:

Uit Italië:
Antonio Cristaudo, Marketing Development Manager van Pitti Immagine in Florence
Giovanni Pungetti, CEO van de labels Viktor & Rolf en Maison Martin Margiela bij Diesel
Mauro Galligari, de eigenaar van Studio Zeta in Milan die nu voor de 3e keer deelneemt aan de jury Roberta Valentini, eigenaresse van de Penelope Stores in het Noord Italiaanse Brescia

Uit Napels maar gevestigd in Amsterdam:
Antonella di Pietro, Global accessories director bij Karl Lagerfeld

Uit Frankrijk:
Géraldine Florin, Fashion Buyer voor Galeries Lafayette in Parijs Bruno Collin, oprichter van WAD magazine te Parijs

Uit Turkije:
Ceyda Balaban, Creative Director bij Harvey Nichols Turkey, gevestigd in Istanbul

Uit Engeland:
Mandi Lennard, eigenarsesse van Mandi’s Basement te London, voor de 2e keer in de jury
Stefan Siegel Oprichter en CEO van Not Just a label, gevestigd in London

Uit India:
Harmeet Bajaj, eigenaresse en ontwerpster van Bian / ambassadrice voor Dutch Fashion Here & Now India, gevestigd in Delhi

Uit Duitsland:
Jara Kern, eigenarsesse van Kern Kommunikation, consultant in duurzaam ondernemen in mode, gevestigd in Frankfurt am Mein.
Vernieuwende editie met veel extra’s

De Dutch Fashion Awards 2012 zijn het hoogtepunt voor de Nederlandse modediscipline en deze zesde editie staat in het teken van vernieuwing. Een thema wat de vele partners in deze ‘Oscars voor de Nederlandse Mode’ met elkaar verbindt; Mercedes-Benz, de stad Den Haag, de vele award sponsors zoals Margreeth Olsthoorn, fair luxury label SeeMe, de beurzen Pitti Imagine en Tranoï, online mode-platforms Carnet de Mode, Le New Black en Not Just a Label, de showrooms Studio Zeta en Spazio Genova, Galeries lafayette en WAD magazine en IT ontwikkelaars Gerber Technology.
Ook de avond zelf kreeg een nieuwe vorm waaraan onder meer sponsor en pastaspecialist La Molisana creatief en smakelijk invulling zal geven. Chef de Cabine, verantwoordelijk voor de haarstyling van alle modellen is evenals voorgaande edities niemand minder dan Nederlands’ toptalent Hester Wernert, winnares van de prestigieuze Hairdresser of the Year Award in 2011 én 2012, de belangrijkste onderscheiding voor Nederlandse haarstylisten tijdens de jaarlijkse Coiffure Awards. welke vergelijkbaar. Hester Wernert is ambassadeur voor Sebastian Professional, partner van de Dutch Fashion Awards.
De Dutch Fashion Awards zijn in Den Haag traditioneel ook de aftrap voor het tiendaagse publieksevenement Résidence de la Mode. Dit uitgebreide programma in de binnenstad van Den Haag bestaat onder meer uit het Magasin de la Mode, een tijdelijk modewarenhuis de Spuimarkt, samengesteld door de Dutch Fashion Foundation, een modeveiling, een (vintage)modemarkt en een modefilm- programma.

Voor meer informatie zie:

www.residencedelamode.nl
www.dutchfashionawards.com
www.dutchfashionfoundation.comFacebook shareComments
Er zijn geen comments