11
Dec

Vanity Bags van Edwin Marck en Moon Geerlings

Vanity Bags van Edwin Marck en Moon Geerlings

20-jarig jubileum Arnhems ontwerpersduo Marck&Mo bij Tassenmuseum Hendrikje
Van 22 januari t/m 10 maart 2013

Bij Tassenmuseum Hendrikje zijn vanaf 22 januari de Vanity Bags van Edwin Marck en Moon Geerlings, ofwel Marck&Mo te zien. Dit ontwerpersduo maakt al 20 jaar tassen samen en worden gekenmerkt door organische en geometrische vormen, zachte, glooiende lijnen en aandacht voor kwaliteit.

Edwin Marck en Moon Geerlings studeerden beiden af aan de Kunstacademie Enschede in Modevormgeving. In 1992 begonnen ze samen Studio Moed en groeiden uit tot een serieus lederwarenmerk. Na een aantal jaren van grote productie, besloot het duo om op kleinere, in plaats van grotere schaal te produceren. Ze maken nu ambachtelijke tassen in eigen beheer van een gelimiteerde oplage. Ze hebben zich overtuigd toegelegd op het ontwerpen van tijdloze tassen van hoogwaardige kwaliteit.

Hun manier van werken en ontwerpen wordt (inter) nationaal gewaardeerd: ze hebben samengewerkt met couturier Paul Schulten, werken in opdracht voor onder andere ministers en parlementsleden en gaan in maart 2013 mee met de Fashion Handelsmissie naar Tokyo. In 2012 schonken Marck & Mo, de ’48 star bag’ aan Tassenmuseum Hendrikje. Deze tas uit 2009 is gemaakt voor de vlaggenparade voor de viering van de 65ste Bevrijdingsdag van Nijmegen en is een ode aan de US 82nd Airborne Division, de bevrijders van Nijmegen in september 1944. Deze tas is in de vaste collectie opgenomen.

In 2013 vieren Marck&Mo hun 20-jarig jubileum met een overzichtsexpositie bij Tassenmuseum Hendrikje.
Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van meer dan 4.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van de geschiedenis van dit dagelijkse gebruiksvoorwerp. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. In 2011 ontving het museum de Time Out Award voor Best Specialty Museum van Amsterdam.
 


Facebook shareComments
Er zijn geen comments