17
Feb

Centraal Museum

Centraal Museum


Utrecht trekt. Al 2000 jaar. Kunstenaars, ambachtsmannen en -vrouwen, gelukszoekers, religieuzen, politici, filosofen, wetenschappers, stuk voor stuk dapperen, waaghalzen, nieuwsgierigen vonden er een plek, lieten er iets achter en gaven daarmee Utrecht vorm. Het wat en het hoe verschilt van voorwerp tot voorwerp, en het zijn de verhalen achter de voorwerpen die Utrecht tot leven wekken.

Meer dan 50.000 objecten en archiefstukken zijn in de afgelopen 170 jaar verzameld in het oudste stedelijk museum van Nederland. Binnen de collectie onderscheiden we vijf hoofdcollecties: Stadsgeschiedenis, Oude Schilderkunst, Moderne Kunst, Toegepaste Kunst en Mode & Kostuums.

De klassiekers uit deze vijf collecties komen samen tot hun recht in de nieuwe collectieopsteling Dit is het Centraal Museum! Denk aan Jan van Scorel, Adam van Vianen, Hendrick ter Brugghen, het poppenhuis, de maquette van de Domkerk, Theo van Doesburg, Pyke Koch, Gerrit Rietveld, Dick Bruna, Tejo Remy, Viktor & Rolf, Han Schuil, Iris van Herpen.
In de tentoonstellingszalen geven illustraties op de vloer uitleg in beeld bij de topstukken. Op toegankelijke en aantrekkelijke wijze wordt zo uitgelegd wat de bijzonderheden zijn van de topstukken en wat de link is met Utrecht. De illustraties zijn gemaakt door Joëlle Wehkamp van Studio Sjoesjoe.
Voor online bezoekers hebben we een speciale topstukkentour gemaakt. Een combinatie van illustraties, tekst en directe links naar de online collectie geeft u een compleet beeld van het Centraal Museum.
Klik op de afbeelding en reis mee langs de hoogtepunten van het Centraal Museum! 

Topstukken uit vijf collecties
29 september 2012 t/m 1 september 2015

Facebook shareComments
Er zijn geen comments