18
Feb

&Foam lanceert nieuw thema: Fashion &Foam

&Foam lanceert nieuw thema: Fashion &Foam

&Foam opent Fashion &Foam: een unieke combinatie tussen fotografie en mode. Voor deze editie presenteert &Foam het project MOAM waarin grote namen en aanstormend talent op het gebied van fotografie en design in één tentoonstelling samenkomen. Uitgangspunt zijn hierbij iconische foto's van Anton Corbijn, Erwin Olaf en Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin.

Verder vindt op 22 januari een feestelijke boeklancering plaats van Closer, het nieuwste boek van modeblogger Scott Schuman, beter bekend als The Sartorialist, die hierbij persoonlijk aanwezig is. Gedurende de maand januari is in filmtheater Kriterion elke maandag een filmklassieker te zien waarin het thema Mode een voorname rol speelt. Tenslotte is het aanbod van &Foam geheel toegesneden op het thema 'mode'.

MOAM is een initiatief van 'cultural brander', curator en 'event creative' Martijn Nekoui. Voor deze tentoonstelling selecteerde hij van drie gerenommeerde Nederlandse fotografen (Anton Corbijn, Erwin Olaf en het fotografenduo Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin) één iconisch beeld. Vijftien talentvolle Nederlandse modefotografen werden gekoppeld aan een modeontwerper en reageerden op dit iconische beeld met nieuw werk: vijf duo's reageren op Corbijn, vijf op Olaf en vijf op Van Lamsweerde & Matadin. Zo ontstaan er niet alleen vijftien inspirerende en creatieve combinaties maar ook telkens vijf verschillende interpretaties van één en dezelfde foto. Naast de foto's worden ook een aantal unieke modeontwerpen getoond.

De volgende fotografen en designers hebben voor MOAM samengewerkt:
Alique & SPR+
Blommers/Schumm & Mattijs van Bergen
Carmen Kemmink & Borre Akkersdijk
Dennis Swiatkowski & Frans Molenaar
Jasper Abels & Avelon
Jolijn Snijders & Claes Iversen
Maarten Alexander & Sjaak Hullekes
Marc de Groot & Yvonne Kwok
Martien Mulder & Peet Dullaert
Paul Bellaart & Jan Taminiau
Philippe Vogelenzang & Winde Rienstra
Robin de Puy & Francisco van Benthum
Sanja Marusic & Hellen van Rees
Sophie van der Perre & G-Star
Valentina Vos & Nisha Rabiee


Op dinsdag 22 januari vanaf 17.30 uur vindt in &Foam de feestelijke boeklancering plaats van Closer, het nieuwe boek van Scott Schuman. Schuman, beter bekend als The Sartorialist, verwierf de afgelopen jaren grote bekendheid met zijn modeblog, waarop hij mensen met een unieke eigen stijl vastlegt. Schuman geldt inmiddels als één van de meest vooraanstaande en invloedrijke modebloggers ter wereld. Speciaal voor de lancering van Closer komt hij naar &Foam, waar hij het boek zal signeren en waar ook de limited edition van het boek (een deluxe editie in slipcase) te koop aangeboden zal worden.

Gedurende de maand januari presenteert filmtheater Kriterion in Amsterdam elke maandag vanaf 22.00 uur een meesterwerk uit de filmgeschiedenis. Dit kan een kassucces uit de oude doos zijn of juist een onbekende parel van een vergeten regisseur. Iedere kalendermaand is er een ander thema. Vele verschillende regisseurs, acteurs, landen, stijlen, stromingen, en genres hebben al centraal gestaan. In januari 2013 presenteren Kriterion en &Foam, in het kader van het nieuwe thema Fashion &Foam, een klassiekerreeks rond mode. Iedere maandag in januari zal een ingewijde uit de modewereld zijn of haar favoriete film kiezen en inleiden.

Programma:
ma 07 jan - THE DREAMERS (2003) en Q&A met Martijn Daniel Nekoui (MOAM)
ma 14 jan - FACTORY GIRL (2006) en Q&A met Sophie van der Perre
ma 21 jan - UNA GIORNATA PARTICOLARE (1977) en Q&A met Frans Molenaar
ma 28 jan - Film nog onbekend en Q&A met Paul Bellaart

Fashion &Foam loopt van donderdag 10 januari t/m zondag 17 maart 2013.

&Foam
Vijzelstraat 78
1017 HL Amsterdam
info[at]foam.org
www.foam.org/andfoam

Openingstijden &Foam
Ma, Di gesloten
Wo/Vrij/Zat 10.00-18.00 uur
Do 10.00-21.00 uur
Zo 12.00-18.00 uurFacebook shareComments
Er zijn geen comments