24
Jan

Amsterdam Fashion Week bij talkshow Firestarters

Amsterdam Fashion Week bij talkshow Firestarters

Bont en Blogs thema’s tijdens Amsterdam Fashion Week bij talkshow Firestarters

Voor de vierde maal is Firestarters zaterdag 26 januari te gast op de Amsterdam Fashion Week. Met internationale gasten Rad Hourani en Maarten van der Horst wordt er gesproken over de manier hoe internet wordt ingezet om een internationaal succesvol modelabel op te zetten Met Cleo Greidanus, Marieke Eyskoot en Edwin Oudshoorn zal gesproken worden over het al dan niet gebruik van bont. Beide shows worden gepresenteerd door Aynouk Tan en co-host Peter Leferink (AMFI/ INDIVIDUALS). De shows zijn toegankelijk voor publiek, aanmelden kan via info@vodafonefirestarters.nl.

Naar aanleiding van de anti-bont brief die onlangs naar Amsterdam Fashion Week is gestuurd, zal er gesproken worden over bont en de herkomst van materialen. Op basis van welke criteria kiezen ontwerpers voor welk materiaal? In hoeverre kun je als ontwerper de herkomst van je materialen achterhalen en in hoeverre is dat noodzakelijk? We proberen begrippen als ‘voor’ en ‘tegen’ en ‘goed’ of ‘fout’ te ontwijken. In plaats daarvan spreken we met ontwerpers die bewuste en onderbouwde keuzes hebben gemaakt. Gasten zijn Mariek Eyskoot (talkingdress), Cleo Greidanus (Karssenberg/Greidanus) en Edwin Oudshoorn (ontwerper).

In de tweede show wordt gesproken met internationaal befaamde ontwerpers Rad Hourani en Maarten van der Horst over de manier waarop zij het digitale domein (blogs, video, sociale media) inzetten om hun modelabels te versterken. Rad Hourani presenteert twee dagen voor zijn komst naar Amsterdam zijn unisex couture collectie op de Paris Fashion Week. Bij Firestarters vertelt hij over de manier waarop hij deze ‘klassieke’ manier van presenteren combineert met zijn innovatieve, digitale presentaties. En wat bedoelt hij met zijn ontwerpcredo ‘no gender, no season, no rules’?

De Firestarters shows tijdens Amsterdam Fashion Week zijn toegankelijk voor publiek. Aanmelden kan via info@vodafonefirestarters.nl onder vermelding van “Firestarters talkshow”.

Firestarters @AFW

26 januari – Westerunie Amsterdam

13:30: inloop

14:00 – 14:45: show 1 met Cleo Greidanus, Marieke Eyskoot en Edwin Oudshoorn

14:45 – 15:30: pauze

15:30 – 16:00: inloop

16:00 – 16:45: show 2 met Maarten van der Horst en Rad Hourani

Firestarters support Nederlandse initiatieven die een nieuw geluid laten horen en daarmee verandering teweegbrengen.

Ga voor meer informatie over Firestarters naar facebook.com/FirestartersNL of naar http://vodafone-firestarters.pressdoc.com/36291-rad-hourani-en-maarten-van-der-horst-aanwezig-op-amsterdam-fashion-week-2013

Facebook shareComments
Er zijn geen comments