14
Apr

EZRA Foundation

EZRA Foundation

Een dagje gezellig winkelen met vriendinnen, ’s avonds gezamenlijk tijdens een dinertje bespreken wat iedereen die dag heeft gekocht en daarna weer terug naar huis om lekker op de bank te ploffen en te genieten van jouw nieuwe aankopen: af en toe hebben we wel allemaal zo’n leuke shopdag. Er zijn echter steeds meer mensen voor wie zo’n dag niet vanzelfsprekend is.

Ook in Nederland zijn er veel mensen die in schrijnende situaties verkeren en niet meer helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Steeds meer mensen beschikken niet over fatsoenlijke huisvesting, voldoende eten en kleding. Waar wij gerust een dagje met vriendinnen gaan shoppen, zijn zij al blij als ze genoeg geld hebben om die week eten te kunnen kopen.

De EZRA Foundation neemt het initiatief om deze mensen te helpen. Want iedereen moet kunnen beschikken over fatsoenlijke huisvesting, voldoende eten en kleding. Sinds 2008 biedt stichting EZRA Foundation praktische hulp aan mensen die het (even) ‘minder’ hebben. Dit doen zij door het opzetten van verschillende projecten, bijvoorbeeld EZRA Fashion. EZRA Fashion biedt kleding aan volwassenen die het dringend nodig hebben en daar tijdelijk niet zelf in kunnen voorzien vanwege bijv. ontslag, scheiding, overlijden van de kostwinner of door schulden. Niet alleen geeft EZRA Fashion ‘dagelijkse’ kleding uit, maar ook kleding voor bijzondere gelegenheden zoals bijv. een sollicitatie- of stagegesprek.

In de afgelopen jaren hebben Raphael en Stephanie Pattipeiluhu, initiatiefnemers van EZRA Foundation, samen met een groot team vrijwilligers heel veel mensen blijgemaakt. Armoede in Nederland komt veel meer voor dan we denken. Organisaties zoals EZRA Foundation dragen wij een warm hart toe. 

Meer informatie over de stichting EZRA Foundation en de projecten? Kijk dan op http://www.ezrafoundation.org/ .


Facebook share  • 240x400 UGG Australia