17
Apr

MARCHA HÜSKES opent pilot store in Den Haag

MARCHA HÜSKES opent pilot store in Den Haag

Vandaag om 16.00 uur opent wethouder Marjolein de Jong (Cultuur, Binnenstad en Internationale Betrekkingen) de eerste pilot store van MARCHA HÜSKES op de Denneweg 13 in Den Haag. De mode-ontwerpster wil het persoonlijk contact met haar klanten intensiveren en nieuwe klanten ontmoeten. Marcha kiest voor Den Haag, omdat veel vrouwen die er wonen en werken, door hun internationale ambities en levensstijl representatief zijn voor de wereldwijde doelgroep van het label. De ontwerpen kenmerken zich door een elegante én verrassende stijl, die past bij het deels zakelijke en internationale publiek van de Denneweg.

MARCHA HÜSKES & de Denneweg; een gouden duo
De pilot store van MARCHA HÜSKES is van 17 april tot en met 31 mei gevestigd op de Haagse Denneweg te midden van een uitgebreid aanbod aan modezaken, horecagelegenheden, juweliers, antiquairs en speciaalzaken. De Denneweg ontwikkelt zich de laatste tijd sterk als modestraat. Eerder zette herenmode-ontwerper Sjaak Hullekes zijn pop up store om in een permanente winkel. Ook opende hoedenlabel EUDIA hier onlangs een atelier en brand store. Dat Den Haag voor Marcha interessant is, merkte zij afgelopen november al tijdens Résidence de la Mode, het jaarlijkse modepublieksprogramma in Den Haag. Haar collectie, die toen verkrijgbaar was in de gallery store Le Magasin de La Mode, werd goed gewaardeerd én gekocht door het winkelend publiek.

Het label van MARCHA HÜSKES onderging het afgelopen jaar een organische ontwikkeling en definieerde zichzelf opnieuw met elegante precisie. Dit resulteerde in een verfrissende MARCHA HÜSKES Spring/Summer 2013 collectie. Het kleurgebruik en vlakkenspel, typerend zoals Mondriaan dat in zijn kunst toepast, komt terug in deze collectie. Buitengewone kleurcombinaties van verfrissend sterke kleuren zoals geel en blauw, gecombineerd met poederzachte pasteltinten. Textuurrijke zijden, zachte moderne techno stof, speciaal ontwikkelde limited editon Vlisco stoffen, evenals zacht katoen, kenmerken de nauwkeurig samengestelde silhouetten. Moeiteloze combinaties van een perfect draagbare, comfortabele look met ‘a sense of couture’.

Den Haag ontwikkelt zich de laatste tijd snel op het gebied van mode. Dit uit zich onder meer door een groot aanbod van getalenteerde modeontwerpers, waarvan een zestal deelnam aan de afgelopen editie van Amsterdam Fashion Week. Ook de uitreiking van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards, de jaarlijkse ShoppingNight, de gerenommeerde opleiding Royal Academy of Art, het modepublieksprogramma Résidence de la Mode en de aanwezigheid van ateliers en boetieks van ontwerpers, zoals Omar Munie, Michael Barnaart van Bergen, Sjaak Hullekes en nu ook Marcha Hüskes, dragen hier ook aan bij. Op modeblog DenHaagShopping.com wordt alles op het gebied van mode in Den Haag continue weergegeven. De gemeente Den Haag stimuleert talent, onder meer met het programma creatieve stad. De duidelijke visie van de gemeente Den Haag, het karakter van de stad en het enthousiasme van klanten zorgen ervoor dat Marcha Hüskes vol vertrouwen haar tijdelijke winkel op de Denneweg deze week officieel opent.

De collectie van MARCHA HÜSKES wordt wereldwijd verkocht, waaronder Italië, Engeland, VS en Japan. In Nederland zijn haar ontwerpen te vinden bij onder meer Tamago in Amsterdam en Coming Soon in Arnhem en nu in haar eerste pilot store op de Denneweg in Den Haag. De winkel op de Denneweg is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur – 18.00 uur. De prijzen van de collectie-items variëren ongeveer tussen de 200 en 450 euro.

In 1999 studeerde Marcha Hüskes af aan ARTEZ en startte direct met haar eigen Prêt-a-Porter label. Vijf jaar later besloot zij haar label internationaal te presenteren en verkopen. Op dit moment is het label MARCHA HÜSKES te koop in een indrukwekkende hoeveelheid high-end boutiques wereldwijd.
De ongekende combinatie van Marcha’s kalme en geduldige karakter, oneindige nieuwsgierigheid en toewijding van een echte onafhankelijke ontwerper, zorgt ervoor dat het label zich organisch blijft ontwikkelen. Haar nieuwe collecties doen dan ook nooit afbreuk aan haar bestaande collecties en het geheel is meer dan de som der delen.
MARCHA HÜSKES was in 2010 en 2011 één van de vijf genomineerden van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards. Ook won zij in 1999 de Frans Molenaar Couture prijs.

Voor meer informatie over MARCHA HÜSKES: www.marchahuskes.com

Facebook share  • 240x400 UGG Australia