23
Apr

Event Discover the Cointreau Fizz

Event Discover the Cointreau Fizz

Dinsdag 16 april ging ik naar een event van Cointreau. Lees verder voor mijn verslag van de avond.
 
Het event vond plaats in the College Hotel in Amsterdam. Bij binnenkomst kreeg ik van een Cointreau dame een heerlijke Cointreau cocktail met limoen en munt. Er stond een tafel klaar waar allemaal producten op uitgestald stonden. Deze waren voor de cocktail workshop die wij later die avond zouden krijgen.
 
 
Cointreau dame- en heer. 
 
Tijdens het bekijken van de tafel raakte ik in gesprek met de lieve Liselotte van de culinaire wbsite Culy.nl. Dat vond ik zo leuk aan het event: de genodigden hadden verschillende beroepen. Er liepen niet alleen modemensen rond (wat ook leuk is, daar niet van), maar ook mensen uit het culinaire beroepenveld. Linda, die sinds kort ook voor Modeagenda.nl schrijft, kwam ook binnen en met zijn drieën hebben wij onder het genot van de heerlijke cocktail staan praten.
 

Tafel vol met spullen voor de Cointreau cocktail workshop.
 
Toen iedereen binnen was begon de cocktail workshop, gegeven door Alfred Cointreau himself. Hij liet zien hoe we de basis van de Cointreau cocktail die wij eerder hadden gekregen moesten maken. Daarna mochten we zelf dingen toevoegen. Op de tafel stonden verschillende dingen. Zo kon je pepers toevoegen, maar ook kruiden of verschillende soorten fruit. Als groot fan van aardbeien gooide ik mijn glas daarmee vol. Yummie, wat lekker! Ik had nog nooit Cointreau gedronken, maar ik ben fan.
 
 
Alfred Cointreau tijdens de workshop. 
 
Na de workshop kon iedereen verder gaan met kletsen. In de tussentijd kregen we vier verschillende gerechten, die allemaal bereid waren met Cointreau. Leuk bedacht! Ik ben geen ster in het beschrijven van gerechten, maar voor de nieuwsgierigen ga ik mijn best doen. De eerste gang was een soort schuim met een plakje komkommer en een soort gelei. Heel apart, maar lekker. De tweede gang was een kopje met een soep van doperwten en munt. Een klassieke combinatie, dus dat zit altijd goed. Als derde gang kregen we een stuk witvis met risotto en saus. Normaal ben ik niet zo’n fan van vis, maar deze was erg lekker. Onze vierde gang was een heel apart toetje. Het was een soort mouse uit twee lagen en daarboven lag bladgoud en crunchy stukjes. Dit vond ik het apartste gerecht. Mocht je benieuwd zijn hoe alles eruit zag, neem dan een kijkje naar de foto’s hieronder.
 
Links: eerste gang met mijn zelfgemaakt cocktail. Rechts (van boven naar beneden): Tweede – vierde gang.
 
Na een paar uur van gezelligheid was het tijd om naar huis te gaan. We kregen nog een goodiebag mee. Hierin zaten twee superschattige roze cocktailshakers om een Cointreau Politan mee te maken, twee cocktailglazen voor een Cointreau Politan, een heel klein en schattig flesje Cointreau om zelf een cocktail mee te maken, een Cointreau lipbalsem (met Cointreau geur- en smaak!) en een klein boekje met cocktailrecepten. Een leuke verrassing na een geslaagd event.  
 
 
Tekst: Sarah van den IJssel 
 
http://saarenzo.wordpress.com/


Facebook share  • 240x400 UGG Australia