26
Apr

Maria Tailor en Tamara Elbaz kopen Collection PRC van Zantman Modegroep

Maria Tailor en Tamara Elbaz kopen Collection PRC van Zantman Modegroep

Maria Tailor en Tamara Elbaz, o.a. bekend van het RTL-5 Modemeisjes met een missie, hebben het modemerk Collection PRC van Zantman Modegroep overgenomen en zullen de lijn verder uit gaan bouwen.

De creatieve geest van wijlen modeontwerper Percy Irausquin, wordt middels de prêt-à-porter lijn Collection PRC, sinds 2008 voort gedragen door de Zantman Modegroep. “Wij zijn altijd fan geweest van de prachtige ontwerpen van Percy. Hij was echt een veelbelovend talent met een unieke stijl. We moesten dus geen twee keer nadenken toen wij de kans kregen om zijn prêt-à-porter lijn over te nemen,” aldus Tamara.
Met de overname willen Maria en Tamara het merk nieuw leven inblazen waarbij de female touch van Percy bewaard blijft. Zij zullen voor de productie wel blijven samenwerken met Zantman. De eerste collectie van PRC zal gelanceerd worden in oktober 2013 en zal bestaan uit een voltallige collectie musthaves voor de feestdagen. Maria: “Ik mag nog geen details verklappen, maar het wordt in ieder geval chic, glamorous en super vrouwelijk. Onder toeziend oog van de Zantman Modegroep, zullen we er zorg voor dragen dat de handdruk van Percy nog steeds terug te vinden is in onze collectie.”

Over Percy Collection
Percy Collection werd in 2007 opgericht door de beroemde Nederlandse designer Percy Irausquin. Percy was een groot talent en stond bekend als de man die kleurrijke, sexy jurken ontwierp en vrouwen extreem zelfverzekerd kon laten voelen in zijn creaties. Hij kleedde vele BN’ers waaronder Carice van Houten, Katja Schuurman, Nicolette van Dam, Estelle Cruijff en Leontine Borsato. Helaas was zijn droom maar van korte duur. Hij overleed wegens een noodlottig ongeluk. Gelukkig had Percy zich omringd met het fantastisch team van Zantman Modegroep, die zijn visie en creatieve stempel door en door kende en er zorg voor bleef dragen dat het label bleef bestaan.

Percy Irausquin groeide op in Aruba, maar volgde zijn mode-opleiding in Breda en daarna aan de Gerrit Rietveld academie. Om ervaring op te doen, vertrok Percy tijdens zijn studie naar Parijs, waar hij veel leerde van Hubert Barrère, de befaamde korsetmaker van Dior en Yves Saint Laurent. Percy trad vervolgens in dienst bij het modehuis van Christian Lacroix. Met zijn eerste couturecollectie won hij in 2002 de Frans Molenaar Coutureprijs en de Robijn Fashion Award. In 2007 kwam Percy onder contract bij de Zantman Modegroep. Zijn eerste collectie bij Zantman, een prêt-à-porter lijn, was vanaf juni 2008 verkrijgbaar. Ook begon hij een couturelijn onder de naam "Atelier PRC".
De getalenteerde ontwerper overleed op 14 augustus 2008 op 39-jarige leeftijd als gevolg van een hersenbloeding. De ochtend voor zijn overlijden was bekend gemaakt dat hij een van de zeven geselecteerde talenten was die deel mocht nemen aan de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards op 7 november 2008.
?
Maria Tailor is al jarenlang model en haar succesvolle carrière werd vorig jaar bekroond met de Campaign Award van de Dutch Model Awards 2012. In 2011 ontving ze reeds de Meest Stijlvolle Model award. Door haar modellencarrière heeft Maria een enorme kijk op mode gekregen en haar outfits zijn altijd on top of the trends. Zoals eerder gebleken uit een samenwerking met een bekend modeketen en een prominent sieradenmerk, heeft Maria talent voor ontwerpen.
Tamara is eigenaresse van Silk-PR, Events & Models en zelf schitterde ze 10 jaar lang op de catwalk voor onder meer de befaamde Nederlandse couturiers Addy van den Krommenacker, Sheila de Vries, Frans Molenaar, Ronald Kolk en vele anderen. In 2010 kreeg Tamara ook de twee gerenommeerde prijzen: Meest Stijlvolle Ondernemer en Catwalkmodel of the Year. O.a. door haar deelname aan diverse TV- programma’s bracht zij al eerder een modelijn voor een modeketen uit en wordt zij dikwijls in de media positief beoordeeld op haar unieke kledingstijl, omdat ze luxe, high-end merken prima weet te combineren met goedkopere varianten.

De dames worden op de voet gevolgd door menig modeliefhebber en worden regelmatig om mode-tips en advies gevraagd.Facebook share  • 240x400 UGG Australia