06
May

Geef in mei je eigen inzamelingsdiner en red een baby!

Geef in mei je eigen inzamelingsdiner en red een baby!

Deze maand mei organiseert Orange Babies voor de tweede keer Dinner of Hope: dineren voor het goede doel. Lees snel verder voor meer informatie over dit super goede initiatief van Orange Babies.
 
De Kick off
Maandag 29 april was ik naar de kick off van Dinner of Hope in Amsterdam. Tijdens de kick off werd er voor ons gekookt door Herman den Blijker, ambassadeur van Orange Babies. We kregen een heerlijke coq au vin en als toetje crème caramel. Yummie! De recepten van deze en vele andere verrukkelijke gerechten zijn te vinden op dinnerofhope.nl
 
 
De coq au vin, waarvan je het recept op dinnerofhope.nl kan vinden.  
 
Verder vertelden Baba Sylla, oprichter en directeur van Orange Babies, Herman den Blijker en Suzanne Klemann, ambassadeurs van Orange Babies, over wat zij doen voor Orange Babies en hun ervaringen in Afrika, waar zij kinderen en vrouwen met hiv opzochten. Hierover lieten zij een erg indrukwekkend filmpje zien, waarbij veel genodigden het niet droog hielden. Bij het zien van dit soort filmpjes bedenk je je toch altijd weer hoe goed wij het toch allemaal hebben. 
 
 
L: Suzanne Klemann (ambassadeur), r: Baba Sylla (oprichter en directeur) en ik.
 
Orange Babies
Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s en Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te naken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van medicatie en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.
 
Dinner of Hope
We houden allemaal wel eens een etentje met familie of vrienden. In de maand mei kan iedereen, van hobbykok tot masterchef, zich aanmelden als gastheer/vrouw via de website dinnerofhope.nl. Na de aanmelding stuurt Orange Babies een Dinner of Hope digitaal actiepakket om de koks snel op weg te helpen.
 
Ook kan je tegen een kleine vergoeding een Dinner of Hope actiepakket bestellen via de webshop. Indien gewenst kun je dit bedrag na afloop van je diner inhouden op het te doneren bedrag. Het actiepakket (4, 8 of 12 personen) bedraagt per vier personen een donatiebox, vier wenskaarten, vier placemats, zes ballonnen, een projectboekje, een tafelloper en twee opvouwbare kandelaars. Genoeg spullen dus om jouw ‘Dinner ofHope’ tot een succes te maken. 
 

Een gedekte tafel met spullen uit het Dinner of Hope actiepakket.  
 
Tijdens Dinner of Hope staat een mooi gedekte tafel, maar ook de verbondenheid met anderen centraal. In plaats van een bloemetje of flesje wijn voor de gastvrouw/heer, wordt aan de genodigden gevraagd om een donatie te doen. Hiermee worden zwangere vrouwen, baby’s en kinderen in Afrika, door hiv geïnfecteerd of gedupeerd, geholpen. Iedere gast bepaalt zelf de hoogte van de eigen donatie. Dineren en doneren zijn dé ingrediënten voor een hele bijzonder avond. 
 

Baba Sylla (oprichter en directeur), Herman den Blijker (ambassadeur) en ik.  
 
Met de opbrengst van Dinner of Hope stopt Orange Babies de hiv-overdracht van moeder op kind. Zamel zoveel mogelijk geld in en maak samen met Orange Babies de volgende generatie hiv-vrij! Met elke honderd euro kunnen ze zelfs een baby redden! Een avondje eten met vrienden of familie heeft nog nooit zo goed gesmaakt! Ook zijn er leuke prijzen te winnen. Organiseer dus snel jouw eigen inzamelingsdiner en meld je aan via dinnerofhope.nl.  
 
Tekst: Sarah van den IJssel  
 
http://saarenzo.wordpress.com/
 

 
 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia