19
May

MaakMee tentoonstelling ‘Schoenen’

MaakMee tentoonstelling ‘Schoenen’

Met een kleine voorsprong is de MaakMee tentoonstelling ‘Schoenen’ door het publiek als winnaar gekozen. In het publieksproject MaakMee draait het om de keuzes en de invloed van de online Kunsthalbezoeker. Schoenen zijn voor velen van ons onweerstaanbaar; van pumps tot laarzen, van sandalen tot sneakers. Ze weerspiegelen de persoonlijkheid van de drager; ze verleiden en behagen. De komende maanden wordt, samen met het publiek en Modemuseum Hasselt in België, gewerkt aan een spraakmakende tentoonstelling over schoenen van 1900 tot nu. Voor de tentoonstelling, die op 14 december 2013 opent in de Kunsthal, stelt MaakMee nu de eerste vraag: "Welke titel geef jij de tentoonstelling?"

Manolo Blahnik, Christian Louboutin, Jimmy Choo, Roger Vivier, Jan Jansen en vele anderen
Met de verkiezing van schoenen tot favoriet haalt het publiek alvast een belangrijk topstuk naar Rotterdam. Het gaat om de fameuze blauwe Manolo Blahnik schoenen, het model dat Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker uit Sex and the City, met styling door Patricia Field) draagt tijdens het huwelijksaanzoek en voltrekking van het burgerlijk huwelijk met haar grote liefde mr. John "Big" in de SatC movie.
Dit paar schoenen was eerder onderdeel van de tentoonstelling ‘In Her Shoes’ van het Modemuseum Hasselt (2009). De komende maanden wordt duidelijk welke andere spraakmakende schoenen hun weg vinden naar de Kunsthal en op welke wijze deze worden gepresenteerd. In de vragen die MaakMee stelt, komen alle aspecten van het maken van een tentoonstelling aan bod en drukt het publiek een eigen stem op de uiteindelijke tentoonstelling.

‘Welke titel geef je de tentoonstelling?’
Een goede titel is bepalend voor het succes van een tentoonstelling. Een titel prikkelt, verrast of maakt een statement, kortom: zorgt ervoor dat iedereen de tentoonstelling wil bezoeken. Vanaf vandaag tot en met 23 mei kan iedereen via KunsthalMaakMee.nl uit een lijst suggesties kiezen of zelf een titel aandragen. Het MaakMee Team buigt zich samen met Kenneth Ramaekers (directeur Modemuseum Hasselt) over de ingezonden suggesties. De definitieve titel wordt dinsdag 28 mei bekend gemaakt, tezamen met de lancering van de tweede MaakMee vraag: "Welke onderwerpen vind jij passen bij de tentoonstelling?"

In samenwerking met de BankGiro Loterij is begin april Kunsthal MaakMee gestart en sindsdien brachten duizenden bezoekers via KunsthalMaakMee.nl hun stem uit op een van de drie kandidaat-tentoonstellingen: Dinosauriërs, Victor Vasarely of Schoenen. De Schoenen zijn – op de voet gevolgd door de Hongaars-Franse kunstenaar Victor Vasarely – met 46% van de stemmen gekozen als favoriete tentoonstelling.

MaakMee via KunsthalMaakMee.nl

Iedereen kan meedoen aan MaakMee en op elk moment ‘instappen’. Aanmelden kan via www.KunsthalMaakMee.nl.
Volg MaakMee via facebook.com/kunsthal of op twitter via @kunsthal of #MaakMee

 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia