15
May

Witte de Withstraat krijgt metamorfose

Witte de Withstraat krijgt metamorfose
Meer ruimte voor voetgangers en terrastafels voor de gezelligste straat van Rotterdam

De Rotterdamse Witte de Withstraat staat bekend als één van de meest bruisende plekken van de stad. Om dit stukje Rotterdam nog leuker en beter te maken, heeft de deelgemeente Rotterdam Centrum een verbeteringsplan in werking gezet. In samenwerking met bewoners, bezoekers en ondernemers zijn er 10 maatregelen opgesteld die de straat nog leuker moeten maken. De uitvoering van de maatregelen is in volle gang, zo is onder andere de straat opnieuw ingericht en zijn de trottoirs gedeeltelijk verbreed. Dat betekent niet alleen meer plaats voor terrastafels en stoelen, maar ook meer ruimte om te flaneren en om te shoppen. Feitelijk is er nu nog meer Witte de With om van te genieten.

Het was tijdens voorgaande zomers dringen op de Witte de Withstraat. Door de smalle stoep was er niet al te veel ruimte, zowel voor voetgangers als voor de bezoekers van de talloze horecagelegenheden. Dit jaar is de kans op een stoel onder de blote hemel een stuk groter, want door het verbreden van het trottoir van de Witte de Withstraat zijn veel terrassen ruimer geworden. Multi culti restaurant Bazar heeft er zo’n veertig vrolijke gekleurde zitplaatsen bij gekregen. De gezelligheid van Opa is ook buiten te vinden, nu het eetcafé zijn lang gewenste grotere terras heeft. Populaire cafés als NRC en de Witte Aap hebben er tafels bij kunnen plaatsen waar het tot ‘avonds laat gezellig is. Artiesten en echte Rotterdammers zijn te vinden op het nieuwe riante terras van De Zondebok & Het Zwarte Schaap. Maar ook winkelend en flanerend publiek heeft meer ruimte om te genieten van alles wat de Witte de Withstraat te bieden heeft. Toch prettig als je voldoende loopruimte hebt, met in je armen tassen van Margreeth Olsthoorn, Marlies Dekkers, Betsy Palmer of één van de andere bijzondere winkeltjes in de straat. 

Ruimte voor groei

De Witte de Withstraat is uitgegroeid tot één van de populairste plekken van Rotterdam. Een bruisende straat waar restaurants, barretjes, winkels en galeries te vinden zijn en waar dag en nacht iets te beleven valt. Om groei van de Witte de Withstraat te faciliteren, besloot de deelgemeente Rotterdam Centrum de straat en zijn omgeving onder de loep te nemen en te bekijken waar verbeteringen mogelijk zijn. In samenwerking met belanghebbenden van de straat is onder meer besloten om de trottoirs te verbreden door het aantal parkeerplaatsen te verminderen. Het resultaat is dat niet alleen de voetgangers meer ruimte hebben, maar dat veel terrassen ook konden worden uitgebreid. Andere nu al zichtbare aanpassingen zijn extra fietsparkeerplaatsen. Meer informatie over de verbeteringen op de Witte de Withstraat vindt u in de corporate story in de bijlage.

Algemene informatie

De Witte de Withstraat is een bruisende straat in het centrum van Rotterdam waar een mix van uitgaan, winkelen en kunst te vinden is. In de straat zijn bekende modemerken gevestigd zoals Margreeth Olsthoorn en Marlies Dekkers, naast bijzondere winkels als Danny de Cactus, spirituele winkel Mystiek en skate-, snow en funshop R.S.I. The Attraction. Daarnaast zijn er verschillende galeries te vinden, niet zo vreemd als je bedenkt dat de Witte de With straat verschillende musea met elkaar verbindt, zoals het Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen. Op de Witte de With kan 24 uur per dag gegeten worden, of het nu gaat om ontbijt of een middernachtelijke snack na het stappen. Talloze barretjes en eetgelegenheden zorgen ervoor dat het ook na winkelsluitingstijd zelden saai is op de leukste straat van Rotterdam.
 
Feestelijke heropening van de straat

Op 25 mei 2013 kunt u kennis maken met de vernieuwde Witte de Withstraat.Facebook share  • 240x400 UGG Australia