17
May

Interview met fashionblogger Judith Tielemans van My own vogue world

Interview met fashionblogger Judith Tielemans van My own vogue world
“Ik leef voor mode.”
 
Begin mei reisde ik af naar het zuiden des lands voor een interview met Judith Tielemans van de fashionblog My own vogue world. Ik sprak de vrolijke modeliefhebber over haar favoriete kledingwinkels, haar favoriete kledingstuk en haar blog.
 
Het ontstaan van My own vogue world
Op haar blog My own vogue world schrijft Judith dagelijks over haar passie voor mode. Maar hoe is ze eigenlijk op het idee gekomen om een blog te beginnen? “Dat is eigenlijk al best lang geleden. Ik denk zo’n drie à vier jaar nu. Mijn zus had in die tijd een blog en ik vond het altijd heel erg leuk om te lezen wat ze dan allemaal schreef. Toen kreeg ik ook het idee en ben ik er een begonnen.”
 
Het kiezen van het onderwerp van haar blog was niet moeilijk. “Mode is echt gewoon mijn grote passie. Zolang ik mij herinner ben ik echt al into de mode. Ik kan eigenlijk wel de hele dag op het internet zitten en modesites bezoeken, collecties bekijken. Ik wil niet alleen maar over mode bloggen, omdat er ook al zo veel modebloggers zijn. Maar het is wel het onderwerp dat centraal staat.”
 
Voor haar blog schrijft ze dan ook verschillende soorten artikelen. “Het is erg gevarieerd. Ik heb pas geleden bijvoorbeeld ook wat over een concert geschreven, dat soort dingen. En over mijn eigen hobby’s. Ik doe aan ballet en daarvan heb ik dan bijvoorbeeld wat foto’s daarvan die ik post. En persoonlijke posts ook wel. Ook heb ik iedere week, twee weken  het ‘fotodagboekje’, zoals ik het noem. Daar komen alle foto’s die ik in de afgelopen tijd gemaakt heb dan aan bod. Dat is echt mijn populairste blogposts. En de outfits dan.”

Het aantal artikelen per week verschilt. “Ik probeer het iedere dag te doen, maar dat lukt niet altijd. Ik ben ook best wel druk met mijn afstudeerstage. Maar ik probeer het wel zoveel mogelijk te doen. Ik kom in ieder geval wel altijd op minimaal vier per week. Maar ik hoop altijd op meer natuurlijk, haha.”
 
 
Grazia
Sinds een half jaar is Judith pas echt wat serieuzer met haar blog bezig. “Ik dacht ‘ja, daar kan ik toch wel wat mee doen’. Ik kreeg toen ook wat leuke aanbieding en dat soort dingen. Bij de Grazia heb ik toen ook meegedaan aan soort van wedstrijd. Het was een masterclass die zij organiseerden. En daar ben ik uitgekozen uit…” ze denkt even na, “zo'n tweehonderd mensen. Samen met zes anderen was ik gekozen om live verslag te doen van Amsterdam Fashion Week. Heel erg gaaf. Dus toen mochten we een verslag schrijven. Van die zes waren er weer twee mensen die wonnen en die zouden dan de tablet winnen." Ze wijst naar een tablet op haar bureau. "En die heb ik gewonnen!"
 
Nieuw concept
Ondanks dat My own vogue world al drie à vier jaar bestaat, lijkt het bij het bezoeken van de blog toch minder lang. “Het is officieel eigenlijk drie à vier jaar geleden dat ik de blog begon. Maar ik heb toentertijd ook nog wat artikelen verwijderd, omdat ik toen toch wel erg lang een blogstopje had en ik wilde gewoon beginnen met een ander concept. Dus toen heb ik er wat verwijderd. Daarom lijkt het als je nu kijkt het alsof het er één à twee jaar op staat, maar ik ben er eigenlijk officieel wel drie à vier jaar mee bezig.”
 
Is er dan zoveel veranderd aan haar blog? “Ja, ik ben iets meer persoonlijker gaan bloggen. Dus meer uit mijn eigen: wat vind ik leuk? Er zijn al zo veel blogs, dus ik denk wel dat het belangrijk is om te plaatsen wat je zelf gewoon heel erg leuk vindt. Artikelen en dingen die je zelf graag wil zien. Dus dat probeer ik dan ook te doen. Iets over die shop of dat merk. Ja, gewoon alles wat persoonlijker maken. Ook omdat dat de lezeressen meer aanspreekt.”
 
Leuke kant blog
Als ik Judith vraag wat ze de leukste kant aan haar blog vindt, begint ze een hele opsomming aan punten te noemen. “Uhm, ik vind het heel erg leuk om mijn passie voor mode te kunnen delen. Daarom ben ik er ook echt mee begonnen. Door die passie. En ik vind de interactie gewoon erg leuk. En natuurlijk zijn de samenwerkingen ook echt heel erg gaaf.”
 
 
 
Minder leuke kant blog
De minder leuke kant aan haar blog vindt Judith vooral de drukte. “Ik heb soms echt het gevoel dat ik zo veel moet posten, omdat ik anders weer volgers kwijt raak en daar heb ik niet altijd evenveel tijd voor. Dus dat is wel jammer, dat je er wel echt veel tijd aan moet besteden. Want ik doe het echt wel echt graag.”
 
Kledingstijl
Mode is heel belangrijk voor Judith. “Ik kan me niet voorstellen dat  die interesse ooit minder gaat worden. Ik leef er gewoon een beetje voor.”
 
Het is een interesse die al lang geleden is ontstaan, ook al kan ze moeilijk uitleggen waar het precies door komt. “Ja, dat weet ik niet zo goed, soms heb je dat gewoon. Ik had vroeger als klein meisje dat ik altijd naar andere vrouwen keek en dacht ‘zo mooi wil ik er later ook uit zien’. Mijn oudere zus was toen al met een modeblog bezig en had toen ook vaak extravagante outfits aan. Ik durfde me toen nog niet echt  te kleden zoals ik zelf wilde en mijn zus liep dan rond in van alles en toen dacht ik ‘o, dat wil ik ook!’. Toen ben ik gewoon steeds meer mijn eigen stijl gaan ontdekken. Ik kan me ook niet voorstellen dat mensen niet gewoon dragen wat ze zelf mooi vinden. Dat is echt zo’n rare gedachte. Ik bedoel, ik was veertien of vijftien toen ik mij echt een beetje begon te ontwikkelen. Nu denk ik echt ‘fuck it’ als ik iets moois zie en het is iets apartigs. Dat maakt mij niks meer uit.”

Hoe zou ze haar eigen kledingstijl in drie woorden omschrijven? Judith begint te lachen en denkt hard na. “Dat vind ik echt een hele moeilijke vraag. Ik vind minimalistische mode heel erg mooi. Strakke designs. Ik hou erg van casual… en een beetje bohemienachtig. Een beetje een mix daarvan.”
 
Budget
Zelf is Judith erg dol op budget. “Ja, ik ben ook gewoon een student, haha. Maar ik heb wel een hele dure kledingsmaak, helaas. Ik ben daarmee vervloekt. Maar ik probeer gewoon zo goedkoop mogelijk alternatieven te scoren. Ik heb wel eens van: oké, dat heb ik er ook echt wel voor over. Ik vind kleding ook gewoon een super goede uitgave qua geld, haha. Kan gewoon niks bedenken waaraan ik het fijner vind om uit te geven dan aan kleding. En reizen denk ik wel. Maar ik vind het niet zonde van mijn geld, laat ik het daarbij houden. Het breidt zich alleen maar meer uit.”
 
 
Inspiratie
Waar haal Judith al haar inspiratie voor haar blog en outfits vandaan?  “Van heel veel. Op internet vooral. Op andere modeblogs kijk ik heel erg veel. En op straat ook heel veel. Als ik iets zie en denk ik ‘o, dat is leuk’, maak ik er vaak stiekem een fotootje van of ik sla het op in mijn hoofd. Ja, dat soort dingen.”
 
Favoriete winkels
Als ik Judith naar haar favoriete winkel vraag, hoeft ze niet lang na te denken. “Zara. Absoluut, echt mijn number one. Daarnaast koop ik heel veel op Ebay de laatste tijd. Ik heb de laatste tijd een beetje een Ebay-verslaving, haha. En de Mango... H&M ook wel eens, H&M Trend vind ik dan wel leuk. En ook gewoon webshops, bijvoorbeeld Asos.”
 
Favoriet kledingstuk
Hoewel haar kledingkast netjes en bescheiden is, zie ik al veel leuke items hangen. Voor mij zou het heel moeilijk zijn om daar een favoriet uit te moeten  kiezen. Voor Judith is dit ook zo, want zodra ik haar vraag naar haar favoriete kledingstuk slaakt ze een zucht. “Ah jeetje, even nadenken. Hmm, ja die maxirok vind ik heel mooi,” ze wijst naar de maxirok van de Zara die over een stoel hangt,  “maar die heb ik nog niet gedragen. Hier moet ik even over nadenken, haha. Ooh jeetje.” Judith loopt naar haar kledingkast en bekijkt haar kledingstukken. “O nee, wacht. Mijn leren jasje natuurlijk! Dat is ook meteen mijn duurste item.”

Ze haalt een mooi,  leren jasje uit haar kledingkast en laat hem zien. Prijs: 190 euro, maar de investering dubbel en dwars waard. “Deze heb ik zo veel gedragen. Heerlijk ding. Kan je ook overal mee combineren. En ik vind het gewoon mooi. Dus dat is toch echt wel mijn favoriete kledingstuk.”
 
Toekomstplannen
Momenteel wil ze een studie Journalistiek gaan volgen. “Het is niet echt mijn ambitie om een fulltime blogger te worden. Het is wel echt heel leuk en ik heb er ook echt heel veel plezier in, maar ik wil ook echt graag journalistiek doen en dan modejournalist worden.”
 
Maar waarom gaat ze liever bij een modetijdschrift werken dan dat ze haar blog fulltime maakt? “Ja, nou. Het bloggen zelf, ik denk dat het gewoon heel eenzijdig gaat worden op een gegeven moment. Je kunt natuurlijk wel met een team werken en dat is heel erg leuk, maar anders blijf je toch wel steeds zelfstandig en alleen en ik hecht wel veel waarde aan collega’s. Je moet ook echt zekerheid hebben, je kan echt niet tot je dertigste gaan bloggen. Nu vind ik het heel erg leuk, maar ik zou gewoon graag bij een tijdschrift willen werken. Dan is wel mijn grootste droom. Ja, ik hoop wel dat ik die een beetje kan nastreven.”
 
Bij de vraag voor welk tijdschrift ze het liefst zou werken, begint Judith te stralen. Ze wijst naar een rij nummers van de Elle die op een plank in haar slaapkamer staan. “Nou, ik ben heel erg fan van de Elle, haha. Dus die, ja dat is echt wel mijn grote droom. Maar het is natuurlijk wel hoog gegrepen.” Ach, proberen kan altijd, toch? Ze lacht. “Precies!”
 
Kijk voor de blog van Judith op http://www.myownvogueworld.com/.
 
 
 
Tekst: Sarah van den IJssel 
 
http://saarenzo.wordpress.com/

 
 
Wil jij ook met jouw blog of kledingcollectie op Modeagenda.nl? Stuur dan een e-mail naar sarah@modeagenda.nl en wie weet sta jij binnenkort ook op Modeagenda.nl!


Facebook share  • 240x400 UGG Australia