28
May

Brand to watch: X-Originals

Brand to watch: X-Originals

Altijd al op zoek geweest naar mooie, tijdloze producten? Neem dan snel een kijkje naar de prachtige collectie van X-Originals. Met de mooie, luxe producten van X-Originals geef je je look net de extra's die je nodig hebt en lever je ook meteen een bijdrage aan een ontwikkelingsland. 
 
Eigenaresse Patricia begon X-Originals door haar liefde voor mode en haar wens om een ondernemer te worden die een positieve bijdrage aan de wereld levert. Patricia deed de inspiratie voor haar bedrijf op tijdens een reis door Nepal. Zij was diep onder de indruk van de prachtige kleuren en stoffen die zij daar zag en de hardwerkende, vriendelijke en bovenal eerlijke mensen die zij daar ontmoette. Na de ontmoeting wist ze meteen dat ze de ideale leveranciers voor haar bedrijf had gevonden. 
 

Shawls uit de zomercollectie van X-Originals. 
 
Patricia kon eindelijk haar droom realiseren en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame economie in een ontwikkelingsland, door de eigen inspanningen van mensen te ondersteunen. Want zoals Patricia zelf zegt:  “developing countries need trade, not only aid.” Ze vindt het geweldig hieraan mee te mogen werken, want zo wordt een shawl van kasjmier nog honderd keer zachter dan ze al is. 
 
De fabrieken waar X-Originals mee samenwerkt zijn familiebedrijfjes waar absoluut geen sprake is van kinderarbeid. Door het plaatsen van orders en het betalen van een eerlijke prijs aan de leveranciers, kunnen er meer mensen worden aangenomen, ziektekosten worden betaald en kinderen langer op school blijven. Dat is een fijn extraatje, vooral na alle actuele berichten over de slechte arbeidsomstandigheden bij sommige merken, bijvoorbeeld de ingestorte fabriek in Bangladesh die laatst veel in het nieuws was. Bij X-Originals hoef je je hier dus niet druk om te maken en dat is wel net zo prettig. 
 

De leveranciers zijn bezig met het maken van een shawl. 
 
Alle producten van X-Originals worden met de hand gemaakt en exclusief voor X-Originals vervaardigd. Alles is gemaakt van luxe stoffen, zoals kasjmier, pashmina en zijde. Doordat de producten met de hand worden gemaakt, is X-Originals in staat maatwerk uit te voeren. Zo kan het merk precies voldoen aan de wensen van de klant en kan jij dus jouw perfecte sjaal laten maken.   
 
Voor deze zomer is X-Originals met de prachtige Collezione Icone gekomen. De collectie bestaat uit shawls die zijn gebaseerd Grace Kelly, Audrey Hepburn, Sophia Loren en andere iconische sterren. De collectie bestaat uit chique, tijdloze shawls. De shawls zijn verkrijgbaar in multicolorprints, effen uitvoeringen of een combinatie daarvan.


Een greep uit de zomercollectie van X-Originals. 
 
Naast shawls zijn er nog veel andere producten verkrijgbaar via deze leuke webshop. Clutches, schoudertassen, truien, schoenen en meer: voor iedereen is er wel iets moois te koop. Neem dus snel een kijkje op http://www.x-originals.nl/webshop/welkom.


Facebook share  • 240x400 UGG Australia