07
Jun

FASHIONCLASH Shoe Design Challenge Powered by Invito

FASHIONCLASH Shoe Design Challenge Powered by Invito
Modeplatform FASHIONCLASH roept talent op om creativiteit en duurzaamheid
samen te laten komen in het ontwerp van een schoen concept. De Shoe Design Challenge is een unieke samenwerking tussen FASHIONCLASH en Invito. Door een platform te bieden, leveren FASHIONCLASH en Invito een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuw (mode)talent.
 
Unieke samenwerking Invito & FASHIONCLASH
 
Invito is als spot on fashion formule altijd bezig met creativiteit en eigenzinnig ontwerp. Hierbij staan kwaliteit, een uniek design en de duurzame productie centraal.
FASHIONCLASH initieert voortdurend projecten voor internationaal modetalent. Op dit moment presenteert Museum aan het Vrijthof in samenwerking met FASHIONCLASH de spraakmakende tentoonstelling 'FASHIONCLASH @ Museum aan het Vrijthof’.
 
SHOE DESIGN CHALLENGE powered by Invito
 
Van 6 juni tot en met 5 juli aanstaande kan iedereen deelnemen aan de ‘Shoe Design Challenge powered by Invito’. Inzendingen aan de Shoe Design Challenge worden beoordeeld op het product, de visie en duurzaamheid. Daarnaast wordt er gelet op ideeën om het concept te introduceren en te communiceren in de media. Op 11 juli worden uit alle inzendingen tien ontwerpen gekozen, die vervolgens onder professionele begeleiding van o.a. Invito, verder uitgewerkt zullen worden. Begin september worden hieruit de drie winnaars gekozen. De publiciteit rondom de Shoe Design Challenge powered by Invito draagt bij aan de belangstelling voor de talenten bij vakgenoten en het grotere publiek. Invito zal één of meer winnende ontwerpen in productie nemen.
 
Over FASHIONCLASH
 
Stichting FASHIONCLASH, een initiatief van Branko Popovic, Laurens Hamacher en Nawie Kuiper, is opgericht in 2009 door een groep vrienden en ontwerpers vanuit een passie om een platform te creëren voor jong 'mode' talent. Het hoofddoel van FASHIONCLASH is, zoals de naam zelf al zegt, het creëren van een ‘clash’ met mode als uitgangspunt. ‘Clash’ staat voor een creatieve en culturele ontmoeting van verschillende ontwerpers en disciplines rondom het thema ‘mode’. Vanuit dit concept initieert en organiseert FASHIONCLASH interdisciplinaire projecten en evenementen voor internationaal modetalent.
 
Over Invito
 
Invito focust zich op de fashion roots, speelt in op de nieuwste trends en vertaalt de catwalk styles naar de high street. De eigenzinnige schoenenformule bestaat 26 jaar, heeft 46 winkels in Nederland en een webshop www.invito.com.

Voor meer info: www.fashionclash.nl/shoe-designchallenge.

Facebook share  • 240x400 UGG Australia