11
Jun

De Nacht van de Mode

De Nacht van de Mode

Zaterdag 15 juni vindt alweer voor de vijfde keer de Nacht van de Mode plaats in het Modekwartier in Arnhem. De Nacht van de Mode is een veelzijdig evenement waarbij het hart van het programma wordt gevormd door presentaties van de in de wijk gevestigde modeontwerpers. Tijdens de Nacht van de Mode showen zij overal in de wijk hun unieke stukken en collecties. In totaal doen maar liefst 35 ontwerpers mee.
Naast presentaties van de modeontwerpers uit het Modekwartier als Irvinx, Marck & Mo, Mirte Engelhard en de Hoedenmaker, showen ook andere ontwerpers en labels hun kleding op diverse locaties. Arnhem Fashion Factory, de Modeincubator en modedesign hotel Modez dragen verder bij aan het bomvolle modeprogramma.

De Nacht van de Mode is iedere keer weer een bruisende avond waar naast heel veel mode ook een hoop andere dingen te zien, doen en beleven zijn. Verantwoordelijk hiervoor zijn onder andere het Huis van Puck, Kunstbedrijf Arnhem en Atelier & Galerie Plaatsmaken. Zij zorgen voor theater, muziek, performances en exposities. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld interactietheater verwachten van de Arnhemse Meisjes, een speciale voorstelling van Theatersportgroep Geen Brug te ver, cabaret van Ruud Smulders en een minivoorstelling van Theaterlab de Schuur. Ook worden zij geconfronteerd met de 'Loslopende Mens' Oscar Prinsen, de Doorbitch Brigade en de Fetisjisme stoel van Infinite Magazine.


 

Natuurlijk is er livemuziek te horen, er valt zelfs een wereldpremière te bewonderen. De Nationale Reisopera verzorgd tijdens de avond maar liefst drie korte optredens. Dit vermaarde gezelschap treedt -in kleine formatie- voor het eerst op buiten theater of schouwburg en wel gewoon op straat. Een unieke gebeurtenis die veel indruk zal maken. Naast de Reisopera treden onder andere de Spaanse singer/songwriter Mónica Coronado, Braziliaanse percussiegroep Monte Reno, Zuid-Amerikaans ensemble Dos Cuerdas en nog een aantal andere verrassende artiesten op. Kwalitatief hoogstaande muziek die past bij een avond met allure.

Gasten kunnen zich tegoed doen aan heerlijke hapjes en drankjes bij de diverse horecagelegenheden en terrasjes in het Modekwartier. Inmiddels vermaard zijn de lekkernijen die worden geserveerd bij Sugar Hill maar ook Goed Proeven en Caspar weten verassende lekkernijen op uw bord te toveren. Mode en design, kunst, muziek en theater, heerlijk eten en drinken, 15 juni wordt het allemaal geserveerd in het Modekwartier van Arnhem tijdens de Nacht van de Mode!


Facebook share  • 240x400 UGG Australia