14
Jun

Report: een kijkje achter de schermen bij AMFI Garment Magazine

Report: een kijkje achter de schermen bij AMFI Garment Magazine

Maandag 10 juni mocht de pers een kijkje achter de schermen nemen bij Garment Magazine van AMFI. Lees verder voor mijn verslag.
 
Vrijdag 5 juli lanceert AMFI het nieuwe independent fashion magazine en jaarboek van 2013: Garment. Dit magazine is geheel bedacht, geproduceerd en vormgegeven door een groep van 46 internationale studenten. Garment is gewijd aan hun favoriete kledingstuk: de rok. Het tijdschrift verkent de culturele, emotionele, technische en historische achtergrond van dit item door middel van verhalen, interviews, fotoshoots en illustraties. Mode Agenda mocht langskomen om te zien hoe het tijdschrift tot stand is gekomen.
 
 
 
Garment
Garment is het resultaat van een minor van het Amsterdam Fashion Institute. Per nummer richt Garment zich op één mode-item. Dit nummer draait volledig om de rok, maar andere nummers zouden zich richten op bijvoorbeeld schoenen, broeken, etc.
 
Het tijdschrift besteed veel aandacht aan details en kleuren. Het onderwerp ‘rok’ is gekozen, omdat ze het gevoel hadden dat er aandacht aan rokken en alle soorten rokken besteed moest worden. Ook gaan ze dieper in op de trends en ontwerpers. Een voorbeeld is een artikel over vrouwelijkheid in de hiphopcultuur, nadat Kanye West een keer een rok droeg en daar veel ophef over was. Daarnaast besteden ze aandacht aan patronen, diepte-interviews en achtergrondinformatie.
 
Productlijn
Bij het AMFI tijdschrift wordt altijd een productlijn uitgebracht, dus ook dit jaar. Zo zijn er nu al t-shirts te koop en zijn er binnenkort ook tassen, iPad hoezen, etc. verkrijgbaar. De producten uit de lijn worden gemaakt van koper, elastiek, plastic, leer en vilt. Er komen veel grafische lijnen terug in de producten, als terugkoppeling naar het tijdschrift.
 
De producten zijn erg handig in gebruik. Zo kan je jouw iPad nog steeds gebruiken als het in de verpakking zit. Ook zijn de producten herbruikbaar. De stiksels van de tassen zijn los aangebracht, zodat je ze zelf los kan trekken om het leer van de tas ergens anders voor te gebruiken.
 
Het Garment shirt is nu al verkrijgbaar. Ze zijn gemaakt van 100% organic cotton en kosten €15 per stuk.
 
 
 
Jaarboek
Naast het tijdschrift Garment komt AMFI ook met een nieuw jaarboek. Het jaarboek ziet er erg leuk uit en behandeld veel verschillende onderwerpen die met het tijdschrift te maken hebben. Zo wordt er aandacht besteed aan het tienjarig bestaan van AMFI Magazine. Dit wordt gedaan door middel van interviews met oud-studenten die aan de vorige tijdschriften hebben gewerkt.
 
Ook staat er een artikel in over Smuggle Skirts: rokken werden vroegen gebruikt om dingen mee te smokkelen, dus werd er aan studenten gevraagd wat zij van school weg zouden smokkelen in hun rok. Wat een leuk en origineel idee voor een artikel! Verder staat er een mooie fashion shoot in. De shoot is gebaseerd op de tekst ‘Skirts restrict a man and free a woman’. Dit resulteerde in een shoot waarbij vrouwen vrolijk en met kleurrijk kleding worden afgebeeld, terwijl de mannen juist donker en bedrukt worden afgebeeld. Daarnaast verschijnen er nog veel meer leuke artikelen. Erg leuk gemaakt!
 
 
Kijk voor meer informatie op www.garmentmag.com.
 
 
Tekst: Sarah van den IJssel
 
saarenzo.wordpress.com
 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia