18
Jun

Report event Styled By You! Presents the Fashionpoint II

Report event Styled By You! Presents the Fashionpoint II

Zaterdag 8 juni was Mode Agenda naar het event Styled By You! Presents the Fashionpoint II. Lees verder voor mijn verslag.
 
Event
Het event vond plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Bij aankomst kregen we een glas She Energy Drink. Er stonden een paar kraampjes waar sieraden en So Stylish! Kleding verkocht werd. Lisanne en ik gingen na een beetje rondkijken even backstage, want… Lisanne zat in de jury! We kregen wat informatie over wat er allemaal zou gebeuren tijdens de fashionshow. Daarna liepen we weer terug naar de zaal waar we eerder waren. Er was namelijk een mogelijkheid voor de andere bezoekers om vragen te stellen aan de juryleden. De jury bestond uit Giovanni Laisini (stylist), Chanelva Maclean (designer) en Lisanne Kerrebijn (eigenaresse van Modeagenda.nl). Lisanne en ik gingen bij ‘bloggers’ staan, zodat we vragen van fashionbloggers konden beantwoorden. Er kwamen leuke mensen op af, waar we een tijdje mee hebben gekletst.


De jury. L: Chanelva Maclean, M: Giovanni Laisini en R: Lisanne Kerrebijn.
 
 
Fashionshow
Na een tijdje was het tijd voor het hoogtepunt van de avond: de fashionshow. Na een korte presentatie kon de show beginnen.
 
De eerste styliste, Trisha Kolf, had als thema ‘down to earth’. Dit werd echter niet vertaald in rustige, aardse kleuren zoals je misschien zou verwachten, maar vrolijke en kleurrijke outfits met exotische (bloemen)prints. Na afloop van haar show vertelde Trisha dat ze haar eigen Afrikaanse roots heeft gevolgd bij het samenstellen van de outfits. Leuk!


De outfits van Trisha Kolf (foto: Keeyshia Danso)
 
De tweede styliste, Arindy Melati, had een heel ander soort outfits. Zij had als thema ‘young&ambitious’. De outfits bestonden uit minimalistische kledingstukken in frisse kleuren. Arindy gaf later aan lef te willen tonen en jonge, aparte outfits te laten zien.


De outfits van Arindy Melati (foto: Keeyshia Danso)


Als derde styliste was Magalie Hooi aan de beurt. Haar thema was ‘let the shoes do the talking’.  De aandacht draaide vooral om de schoenen die de modellen aanhadden. Alles werd vanuit de schoen gedaan, waarnaar er werd geprobeerd er één geheel van te maken. De outfits waren extravagant. Er werd veel gebruik gemaakt van neongeel, zwart en als materiaal kwam plastic veel terug. Verschillende prints werden met elkaar gecombineerd. De modellen droegen opvallende hoofddeksels, gemaakt van plastic.


Een outfit van Magalie Hooi (foto: Karim Sahmi)  
 
De vierde en laatste styliste was Daphne Masé , die als thema ‘La joie de vivre’ had. De outfits waren heel stoer, echt rock chique. De collectie was heel donker. Er werd veel gebruik gemaakt van zwart met af en toe wat wit en ook donkere make up (denk aan donkerpaarse lippenstift en smokey eyes). Dingen die veel terug kwamen waren franjes, leer, laagjes, tourshirts, kettingen aan broeken en veiligheidsspelden. Wat mij opviel was dat de stijl echt heel goed bij de stijl van de styliste zelf paste. Die droeg namelijk precies hetzelfde soort kleding. Grappig! Bij de anderen was dit ook wel zo, maar bij Daphne viel dit echt op.


De outfits van Daphne Masé (foto: Karim Sahmi)  
 
Na de fashionshow was het tijd voor de jury om te overleggen. Na een moment van spanning kwam de uitslag: Arindy Melati was de winnares van de fashionshow! Daarmee won zij één jaar lang exposure op Modeagenda.nl via een persoonlijke blog, een uitgebreid interview op Modeagenda.nl, mag ze Giovanni Laisini backstage assisteren tijdens Amsterdam Fashion Week en krijgt ze een samenwerking met ANGEL&MACLEAN. Hoe tof is dat? Binnenkort horen jullie dus sowieso meer over deze jonge styliste.
 

Winnares Arindy Melati (foto: Karim Sahmi)  
 
 
Over Styled by You!
Styled by YOU! is een styling workshop die jonge creativelingen de mogelijkheid biedt om zich te ontplooien op Fashion & Styling gebied. De naam van de workshop geeft de essentie van de inhoud al aan, namelijk het "YOU!". Tijdens de workshop ligt het belang op de individuele ontwikkeling van de deelnemers. Niet alleen op het gebied van vaardigheid, maar ook op het leren kennen en het kunnen afbakenen van de eigen persoonlijkheid.
De styling workshop probeert hier vorm aan te geven door de deelnemers bloot te stellen aan activiteiten waarin ze creatief dienen te zijn. Denk hierbij aan het ontplooien van blogmogelijkheden, het maken van moodboards, trends onderzoeken van de catwalk, het stylen van looks, het opstellen van fotoshoots en het presenteren ervan.De styling workshop probeert hier vorm aan te geven door de deelnemers bloot te stellen aan activiteiten waarin ze creatief dienen te zijn. Denk hierbij aan het ontplooien van blogmogelijkheden, het maken van moodboards, trends onderzoeken van de catwalk, het stylen van looks, het opstellen van fotoshoots en het presenteren ervan.nen van de eigen persoonlijkheid. 
 
De styling workshop probeert hier vorm aan te geven door de deelnemers bloot te stellen aan activiteiten waarin ze creatief dienen te zijn. Denk hierbij aan het ontplooien van blogmogelijkheden, het maken van moodboards, trends onderzoeken van de catwalk, het stylen van looks, het opstellen van
fotoshoots en het presenteren ervan. 
 
 
www.styledbyyou.com

 
 
 
Tekst: Sarah van den IJssel
 
saarenzo.wordpress.com
 
 
Foto header:  Karim Sahmi.
Met dank aan Karim Sahmi en Keeyshia Danso voor de foto’s.


Facebook share  • 240x400 UGG Australia